Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - jeugdige verdachten opgepakt na inbraak
Publicatiedatum: 29-12-2003

De politie heeft maandagnacht op de Rijksweg in Duiven twee jongens aangehouden op verdenking van inbraak. Het verdachte duo, een 17-jarige jongen uit Duiven en een 19-jarige inwoner van Zevenaar, werd omstreeks half vier 's nachts aangetroffen kort nadat er verdachte geluiden waren gehoord bij een horecazaak aan de Rijksweg. Bij het zien van de politie ging het tweetal er vandoor maar kon door de agenten worden achterhaald. Een onderzoek in de omgeving leerde de agenten dat er diverse goederen, kennelijk afkomstig uit de nabij gelegen horecazaak, waren `koud' gezet. Beide jongens werden vervolgens aangehouden. De eigenaar van de horecazaak deed later aangifte en bleek ondermeer een fust bier te missen. Onder de aangetroffen spullen zouden zich ook goederen bevinden van een andere zaak. Het verdachte duo is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - hardleerse man tot twee keer betrapt met vuurwerk
Publicatiedatum: 29-12-2003

Een 23-jarige man uit Zevenaar is zondag tot twee keer toe in zijn woonplaats betrapt wegens ongeoorloofd vuurwerkbezit. In totaal ruim 80 stuks aan vuurwerk, bestaande uit vuurpijlen en strijkers werden in beslag genomen. Surveillerende agenten betrapten de Zevenaarder zondagmiddag bij een controle op de Hooge Bongert. Toen bleek hij 34 vuurpijlen op zak te hebben. Later op de avond zagen de agenten een bromfietser vuurwerk afsteken vanaf een rijdende bromfiets. Het bleek na controle om dezelfde man te gaan. Hij bleek nu 49 strijkers op zak te hebben. Tegen de man is in beide gevallen proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Randwijk - Halt voor vuurwerkbezit

Publicatiedatum: 29-12-2003

Voor drie jongeren tussen 10 en 11 jaar uit Randwijk heeft justitie een alternatieve straf in petto. Het drietal werd zondagmiddag op de Prinses Beatrixstraat in hun woonplaats op heterdaad door de politie betrapt terwijl ze in de weer waren met vuurpijlen. Het drietal werd betrapt nadat er diverse klachten uit de omgeving waren binnengekomen over vuurwerkoverlast. Los van het feit dat men 16 of ouder moet zijn om vuurwerk te mogen bezitten is het afsteken van vuurwerk pas toegestaan vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari van het daaropvolgende jaar 02.00 uur. Het vuurwerk werd afgenomen. De jongens zijn na overleg met hun ouders doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - alcoholcontroles

Publicatiedatum: 29-12-2003

Bij alcoholcontroles in het politiedistrict Rivierenland zijn zondag gedurende de middag en avonduren door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie twee drankrijders van de weg gehaald. Ruim 770 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Het VHT controleerde in Bemmel (Papenstraat), Haalderen (Van der Mondeweg) en Gendt (Langstraat). Bij de controles werd naast alcoholgebruik aandacht besteed aan snelheid en gebruik van autogordels. Op de Papenstraat in Bemmel werden geen drankrijders aangetroffen. Wel kregen twee bestuurders een bon voor te hard rijden en vijf bestuurders werden bekeurd omdat zij de gordel niet droegen. Ook werden vier bekeuringen uitgedeeld aan bromfietsers, omdat ze met een opgevoerde brommer over de weg reden. Bij de controle in Haalderen tussen 18.00 en 19.30 uur werden ook geen bestuurders aangetroffen die teveel hadden gedronken. Wel werd onderweg van de ene controleplaats naar de andere op de Gochesestraat in Huissen een 39-jarige automobiliste uit die plaats onderschept die te diep in het glaasje gekeken had. Bij haar werd een alcoholpromillage gemeten van ruim drie maal het wettelijke maximum. De Huissense raakte hierdoor haar rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal. Bij de controle tussen 20.00 en 22.30 uur op de Langstraat in Gendt viel ook nog een drankrijder door de mand. Hij behaalde bij de ademanalyse een score van ruim tweeënhalf maal het wettelijke maximum en moest ook zijn rijbewijs inleveren. Twee bestuurders kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden