Persberichten - 29/12

Regio 29-12-2003

Noordwijk/Hillegom/Leiden Te veel gedronken Een 32-jarige automobilist uit Noordwijkerhout reed zondag 28 december rond 3.00 uur de Emmaweg in Noordwijk in waar dit verboden is. De man werd staande gehouden, hij bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 655 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.

Een 29-jarige automobiliste uit Nieuw-Vennep reed maandag 29 december rond 1.00 uur met te veel alcohol op over de Leidsestraat in Hillegom. Zij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 400 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Een 31-jarige automobilist uit Zandvoort reed maandag 29 augustus rond 3.00 uur met te veel alcohol op over de Dellaertweg in Leiden. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 535 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Leiden Beroving Een 24-jarige vrouw uit Leiden heeft aangifte gedaan van beroving met geweld. Zij verklaarde dat zij op zondag 28 december rond 5.45 uur onder het tunneltje van het Huigpark liep, waar een aantal mannen stond. Een van hen roept wat tegen haar. De vrouw voelt zich onveilig en pakt haar mobiele telefoon. Zij wordt vlak daarna door één van de mannen onderuit geschopt. De vrouw liep daarbij verwondingen aan haar gezicht op. Vervolgens pakt de man haar telefoon. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Aanhouding De politie heeft op donderdag 25 december omstreeks 06.30 uur een 19-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een horecagelegenheid aan de Oude Vest. Na een melding omstreeks 05.40 uur stelde de politie een inbraak vast. De inbreker was binnengekomen door de voordeur te forceren waarna de kassa met een klein geldbedrag werd weggenomen. Een getuige zag kort voor de inbraak een fietser die zich opvallend ophield voor het bedrijf en gaf de politie een signalement. Mede naar aanleiding hiervan wist de politie de verdachte in de omgeving aan te houden. Bij de verdachte werd naast een schroevedraaier ook een autosleutel van een Audi aangetroffen. De verdachte kon niet vertellen waar deze vandaan kwam. Enkele uren later werd in de Mirakelsteeg de kluis teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Verdachte inbraak aangehouden De politie heeft donderdag 26 december rond 12.30 uur een 31-jarige man uit Alphen aangehouden. Deze wordt ervan verdacht te hebben ingebroken bij een bakker aan de Breestraat. Toen de politie de inbraakmelding kreeg en ter plaatse ging kijken, troffen ze er de Alphenaar aan. Deze ging er direct per fiets vandoor waarop de agenten de man tot stoppen dwongen. De man viel en ging er rennend vandoor. In de Vrouwensteeg kon hij worden aangehouden. De verdachte wordt vandaag, maandag 29 december voorgeleid aan de officier van justitie.

Leiden Verdachte inbraak aangehouden De eigenaar van een bedrijf aan de Nieuwe Rijn heeft vrijdag 26 december rond 22.30 uur een 46-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van inbraak in zijn bedrijf. Hij hoorde glasgerinkel en zag een man in zijn tuin die probeerde het raam binnen te komen. Hierop is hij zijn tuin in gerend en heeft de man aangehouden. Vervolgens heeft hij hem aan de politie overgedragen toen deze ter plaatse kwam. De man heeft een dagvaarding voor de politierechter gekregen.

Hazerswoude-Rijndijk Politie onderzoekt brand in woning De politie is een onderzoek begonnen naar een brand in een woning aan de Rijndijk. Op zaterdag 27 december werd rond 00.10 uur de brand ontdekt. De bewoners waren op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis. De brandweer bestreed het vuur. De binnenzijde van de woning werd door het vuur aangetast

Leiderdorp Aanrijding onder invloed Een 55-jarige automobilist uit Leiderdorp verleende op vrijdag 26 december rond 12.05 uur op de kruising Provincialeweg N445 met de Engeledaal geen voorrang aan een 32-jarige automobilist uit Leiden. Bij de aanrijding die daarop volgde bleven beide bestuurders ongedeerd. De materiële schade was groot. De politie hield de automobilist uit Leiderdorp aan. Het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 835 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Alphen aan den Rijn Mislukte overval Op vrijdag 24 december rond 20.55 uur overviel een nog onbekende man een benzinestation aan de Goudse Schouw. De man probeerde door te dreigen met een vuurwapen geld te krijgen van de 30-jarige medewerkster van het station. De vrouw bevond zich echter in de goed beveiligde kassiersruimte. Toen de overvaller in de gaten kreeg dat zijn plan geen kans van slagen had vertrok hij weer. De gealarmeerde politie zocht onmiddellijk de omgeving af maar vond de overvaller niet meer. Voor de vrouw werd slachtofferhulp ingeschakeld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Beroofd van handtas Een 81-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn werd zaterdag 27 december rond 14.30 uur in het Bospark van haar handtas beroofd. De tas lag in het mandje van de rollator van de vrouw. Twee jongens fietsten langs. Eén van deze jongens pakte de handtas uit het mandje. De jongens fietsten vervolgens met de handtas weg. De politie stelt een onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Politie onderzoekt inbraak in woningen (7) De politie is een onderzoek begonnen naar zeven woninginbraken. De inbraken werden gepleegd op zaterdag 27 en zondag 28 december. In nagenoeg alle gevallen gebeurde dit in het middaguur. Het waren voornamelijk flatwoningen waarvan de voordeuren werden opengebroken. Het gaat om woningen aan het Marsdiep, de Edelsteensingel, 2x aan de Vliestroom, Stortemelk, Overtureweg en de Spanjesingel. De buitgemaakte goederen betroffen ondermeer geld, digitale cameras, een televisie, een video, een dvd, mobiele telefoons en parfum.

Alphen aan den Rijn Aanhouding De politie heeft op donderdag 25 december omstreeks 02.25 uur een 18-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging bedrijfsinbraak c.q. vernieling van een ruit van een bedrijf aan de Europalaan. Een getuige had kort voor de aanhouding de politie al gealarmeerd over een verdachte situatie aan de Europalaan en gaf een kentekennummer van een personenauto van een mogelijke verdachte. De politie heeft bij het bedrijf een onderzoek ingesteld en trof een vernielde ruit van de toegangsdeur aan. De verdachte werd in zijn woning aangehouden. Er werd niets uit het bedrijf weggenomen.

Alphen aan den Rijn Bromfietser in de fout Een 18-jarige bromfietsrijder uit Alphen aan den Rijn reed maandag 29 december zonder helm, alsmede zonder in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en het gele plaatje, over de Prins Bernhardlaan. Hij bleek ook nog te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 240 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring. Zijn passagier, een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn, kreeg eveneens een bekeuring voor het rijden zonder helm. De eigenaar van de bromfiets kreeg een bekeuring voor het onverzekerd laten rijden op zijn bromfiets.

Alphen aan den Rijn Onder invloed De politie heeft zaterdag 26 december rond 01.30 uur een 46-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 425 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod voor enkele uren.

Alphen aan den Rijn Brandstichting Op een bouwterrein aan de Kortenaerstraat is in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 december brand gesticht. De brand werd rond 05.30 uur ontdekt. Hierbij was een stapel afvalmateriaal in brand gestoken. De politie die ter plaatse kwam startte het bluswerk en ontdekte in de brandhaard een gasfles. De brand is vervolgens geblust. De brandweer heeft aangegeven dat de gasfles voor een levensgevaarlijke situatie heeft gezorgd. De politie doet onderzoek.

Haastrecht/Bodegraven/Gouderak/Ouderkerk a/d IJssel/Lekkerkerk/Krimpen a/d Lek/Bergambacht/Schoonhoven Controle vuurwerkverkoop De politie en de milieudienst Midden-Holland hebben zaterdag 27 december elf vuurwerkverkooppunten gecontroleerd. Bij zes bedrijven zijn één of meerdere overtredingen geconstateerd. Hiervoor is proces verbaal opgemaakt. Het gaat om de volgende overtredingen: twee gasflessen bij het vuurwerk opgeslagen (Lekkerkerk), deur openhouden van vuurwerkbewaarplaats (Gouderak, Ouderkerk en Haastrecht) en een te grote vuurwerkvoorraad van 957 kilogram (Haastrecht). De toegestane hoeveelheid vuurwerk is 500 kilogram.

Boskoop Onder invloed De politie heeft vrijdag 26 december het rijbewijs van een 62-jarige Katwijker ingevorderd. De man reed rond 00.20 uur slingerend over de Zijde en trok zo de aandacht van de politie. Op de Veldlaan hebben ze de man staande gehouden. De ademanalyse wees 710 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 8 uur.

Boskoop Getuigen inbraak gezocht Bij een inbraak in een woning aan de S.G.A. Doorenbosstraat op vrijdag 26 december is door de daders een kluis meegenomen. De inbraak moet zijn gepleegd tussen 15.45 en 23.00 uur. De inbrekers kwamen binnen via het openbreken van een raam. De buit bestaat uit geld. De politie is op zoek naar getuigen die rond dat tijdstip iets verdachts hebben gezien op de S.G.A. Doorensstraat of in de omgeving. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen naar de politie in Boskoop.

Reeuwijk Dringende oproep getuigen De politie doet een dringende oproep naar getuigen van vermoedelijk een ongeval. Op zondag 28 december omstreeks 04.00/04.15 uur troffen drie jongeren op de Dorpsweg een 16-jarige Gouwenaar bewusteloos onder zijn fiets aan. De Gouwenaar werd met ernstig hoofdletsel opgenomen in het Groene Hartziekenhuis, maar werd enkele uren later naar het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en doet een dringende oproep naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Nieuwerkerk aan den IJssel Overval in woning in Opsporing Verzocht Naar aanleiding van een overval op een woning aan het Prins Alexanderpad op woensdag 26 november zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het AVRO programma Opsporing Verzocht van maandag 5 januari 2004.

Drie nog onbekende mannen drongen rond 05.35 uur een woning aan het Prins Alexanderpad binnen. Zij bedreigden de aanwezige bewoners, een 61-jarige man en een 63-jarige vrouw. Zij gebruikten daarbij vermoedelijk een vuurwapen en mes. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Het programma wordt uitgezonden op Nederland 1 om 19.30 uur en om 21.55 uur.

Gouda Politie onderzoekt inbraak in woningen (11) De politie is een onderzoek begonnen naar elf woninginbraken. De inbraken werden gepleegd vanaf de nacht van woensdag 24 op 25 december tot en met zondag 28 december. Voornamelijk werd s nachts ingebroken. In het merendeel van de woningen kwam men binnen na het vernielen van een bovenlichtje. Het gaat om woningen aan Cronestein, Palenstein, Gravenstein, de Eline Verestraat, Vrouwepoort, de Koekkoekstraat, de Snoystraat, de Vlietenburg, de Prins Hendrikstraat, de Klipperwerf en de Waterlustlaan. De buitgemaakte goederen betroffen ondermeer geld, laptops, beamers, fototoestellen, dvds en mobiele telefoons.

Gouda Gewonde bij overval op winkel Bij een overval op een slijterij aan de Doelenstraat raakte de 70-jarige eigenaar van de zaak gewond. Rond 16.45 uur stapte een nog onbekende man de slijterij binnen. Hij eiste van de eigenaar geld. Er ontstond een worsteling tussen de twee. Daarbij raakte de eigenaar gewond door steken van vermoedelijk een mes. De overvaller ontkwam zonder buit. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in. Dit leverde tot op heden nog geen resultaat op. De eigenaar van de slijterij is opgenomen in het Groene Hart Ziekenhuis.

Lekkerkerk Politie houdt geweldpleger aan De politie hield op zaterdag 27 december rond 01.00 uur in Krimpen aan den IJssel een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan. De Capellenaar werd er van verdacht kort daarvoor betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij bij een uitgaansgelegenheid aan de Koninginneweg. Bij die vechtpartij mishandelde hij een 16-jarige jongen uit Lekkerkerk. In het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda werd bij hem een hersenschudding, een wond onder het oog en mogelijk een gebroken neus geconstateerd. In de loop van zaterdagmiddag werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee om op 20 februari 2004 te verschijnen voor de Politierechter in Den Haag.