Stad Utrecht 09.30 uur

Utrecht 29-12-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Woning-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 28 op maandag 29 december een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van het inbreken in een woning.

Een bewoner van een woning aan de Oudegracht ontdekte omstreeks 00.45 uur dat een onbekende man in de woning aanwezig was. Op het moment dat de verdachte de bewoner zag rende hij weg. De bewoner zette de achtervolging in. De inbreker bedreigde op zijn vlucht de bewoner met een schroevendraaier. Uiteindelijk zag de man kans uit handen van zijn achtervolgers te blijven.

De politie kon aan de hand van het opgegeven signalement enige tijd later in de omgeving van Hoog Catharijne een 43-jarige man uit Utrecht aanhouden. De man werd voor verhoort ingesloten op het bureau.

Nog 20 boetes openstaan

UTRECHJT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden die ruim 20 boetes had openstaan.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig ter hoogte van het benzine station aan de Einsteindreef rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht kon geen geldig rijbewijs tonen. De agenten informeerde bij de meldkamer naar de man. Hieruit bleek dat hij nog 20 boetes ter waarde van ruim 1900,= niet betaald had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Adriaen van Ostadelaan een straatroof plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 22-jarige man (woonplaats onbekend) liep omstreeks 14.55 uur over de Adriaen van Ostadelaan. Plotseling voelde de man dat er aan zijn tas getrokken werd. Een onbekende man probeerde de tas van het 22-jarige slachtoffer af te pakken. Uiteindelijk kon het slachtoffer de tas niet meer vasthouden en zag hoe de verdachte er met zijn tas van door ging.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Op het Moreelsepark heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden voor het inbreken in twee autos.

Getuigen belde omstreeks 14.15 uur naar de politie en meldde dat er werd ingebroken in geparkeerde voertuigen. Op weg naar de locatie zagen agenten in de omgeving van het Moreelsepark een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

In de omgeving van het Moreelsepark werden twee opengebroken voertuigen aangetroffen. Uit de fouillering van de verdachte kwamen delen van audioapparatuur.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.00 uur een onbekende man een aantal goederen mee de winkel uit nemen zonder deze eerst af te rekenen. De 45-jarige man uit Heerlen werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man bekende en werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.