Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 27 december 2003

* VIER INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagochtend omstreeks vier uur werden twee Rotterdammers (30 en 39 jaar) op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een bedrijfspand aan de Goudse Rijweg. Politiemensen van district Oost die naar aanleiding van een inbraakmelding ter plaatse kwamen, stelden een onderzoek in het pand in en troffen het tweetal aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering werden gesteld. Diezelfde ochtend zagen getuigen dat werd geprobeerd in te breken in een software-bedrijf aan de Beijerlandselaan en meldden dit bij de politie. De verdachte, een 22-jarige Rotterdammer, werd na een onderzoek in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Een 27-jarige Rotterdammer werd vrijdagmiddag rond drie uur op de Diergaardesingel aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Conradstraat. Ook hier meldden getuigen de inbraak bij de politie. De verdachte is in verzekering gesteld.


* DUITER BEROOFD VAN GELD NA INTERNETAFSPRAAK

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks drie uur werd in de Groenendaal een 21-jarige Duitser beroofd van 4000 euro. De Duitser had via internet contact gekregen met een verkoper van mobiele telefoons en was voor de koopdeal naar Rotterdam gekomen. Tijdens de afspraak met de verkoper, gaf hij geld aan een nog onbekende man die vervolgens wegging om de mobieltjes te gaan halen. De verdachte verscheen echter niet meer en is met het geld weggegaan zonder de Duitser de mobiele telefoons te geven.


* MANNEN BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart over elf werden twee mannen uit Capelle aan den IJssel (18 en 19) op de Blaak beroofd. Het tweetal liep over straat toen zij benaderd werden door twee mannen. Onder bedreiging van een mes moesten zijn een mobiele telefoon en geld aan de daders afgeven.


* VROUW VAN GELD BEROOFD
ROTTERDAM - Een 44-jarige vrouw uit Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag rond één uur op de Bergse Rechter Rottekade het slachtoffer geworden van een straatroof.
Het slachtoffer stapte uit haar auto toen plotseling twee mannen verschenen die probeerden haar tas af te pakken. De vrouw verzette zich, waarop zij door één van de daders werd geslagen. Met de tas, waar onder meer een groot geldbedrag in zat, gingen de daders er in een auto vandoor.


* DRUGS IN AUTO AANGETROFFEN
BERKEL EN RODENRIJS - Omstreeks half elf vrijdagochtend zagen politiemensen van district De Noordhoek een auto met grote snelheid over de Wilhelminastraat rijden. De auto werd vervolgens staande gehouden. Tijdens de fouillering van de automobilist, een 29-jarige Schiedammer, en de doorzoeking in de auto werden ruim 100 xtc pillen en gebruikershoeveelheden cocaïne, heroïne en softdrugs aangetroffen. De Schiedammer werd aangehouden en in verzekering gesteld.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield zaterdagnacht een alcoholcontrole op de Rijksweg A20 W-O. Tussen één en twee uur moesten 65 bestuurders een blaastest afleggen. Twee van hen kregen een proces-verbaal omdat zij onder invloed van alcohol verkeerden.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Zaterdagochtend stelden politiemensen van district Oost, naar aanleiding van een waterlekkage, een onderzoek in een woning aan de Crooswijksebocht in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij van 70 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 48-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.