Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving

Den Helder 27-12-2003 - 16.15 uur

Diefstal uit woning
Schagen, vrijdag 26 december 2003.
Tijdens de kerstdagen heeft een inbreker een bezoek gebracht aan een woning aan de Lagedijkerweg. Hij is binnen gekomen met behulp van een valse sleutel en heeft onder meer een GSM, een oplaadapparaat, een DVD-speler en een DVD van Robby Williams meegenomen.

Spuiter pepperspray aangehouden
Den Helder, vrijdag 26 december 2003.
Een 14-jarige meisje deed in de middag aangifte bij de politie omdat zij door een 17-jarige plaatsgenoot op het Bernhardplein in haar gezicht was gespoten met het verboden pepperspray. Na de aangifte van deze mishandeling zochten agenten de verdachte thuis op. Hij werd aangehouden en het verboden wapen werd in beslag genomen. De jongen had uit 'stoerheid' met het middel gespoten. Hij kreeg een proces-verbaal.

Man speelt voor eigen rechter en belandt in cel Den Helder, vrijdag 26 december 2003.
Een 46-jarige bewoner van een flat aan de Jan Verfailleweg kwam in de avond, na cafébezoek thuis en ontdekte dat er bij hem was ingebroken. Er was onder meer een computer meegenomen. Hij verdacht hier kennissen van die verderop in de straat wonen. Dronken ging hij naar dat adres en gooide een raam in. Hij bedreigde de bewoners. Hierna is hij aangehouden door de politie en ter ontnuchtering ingesloten. Hij is in de loop van de zaterdag heengezonden. Hij had er spijt van. De kennissen ontkennen iets met de inbraak te maken hebben.

Snuiver betrapt
Schagen, zaterdag 27 december 2003.
Kort na middernacht betrapte een portier van een horecagelegenheid aan de Markt een 18-jarige jongen uit Obdam op het toilet terwijl hij 'speed' aan het snuiven was. De jongen werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De drugs werden in beslag genomen en de jongeman werd in de loop van de ochtend heengezonden.

Drugsgebruiker aangehouden
Den Burg, zaterdag 27 december 2003.
Een 22-jarige man uit De Cocksdorp werd omstreeks 02.40 uur door portiers van een horecagelegenheid aan de Kantoorstraat betrapt op mogelijk drugsgebruik. Nog voordat hij door hen werd aangehouden zag hij kans de drugs weg te gooien. Hij werd overgedragen aan de politie die hem in verband met een nader onderzoek insloot.

Drankrijder mag rijbewijs inleveren
Schagen, zaterdag 27 december 2003.
Mstreeks 03.30 uur betrapten agenten op de Zuiderweg een 23-jarige automobilist uit Petten op rijden onder invloed. Hij blies aan het bureau bijna vier maal de toegestane hoeveelheid namelijk: 845 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhoudingen wegens geweld en belediging
Schagen, zaterdag 27 december 2003.
Omstreeks 04.20 uur, zag een politieman van het horecateam dat 21-jarige man uit Schagen bezig was om een fiets te vernielen op de Markt. De man werd door hem aangehouden en er kwamen enkele agenten ter assistentie. Hierop sprong een kennis van de aangehouden man, een 19-jarige man uit Schagerbrug, een agent op zijn nek om de overbrenging van de verdachte te belemmeren. Vervolgens bemoeiden zich nog 3 jongens met de aanhoudingen. Dit ging om een 17-jarige jongen uit Schagen, een 18-jarige jongen uit 't Zand en een 19-jarige jongen uit Schagerbrug. Zij beledigden de agenten en wilden niet weg gaan. Alle vijf verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau vanwaar zij in de loop van de dag zijn heengezonden. Ze krijgen allen een proces-verbaal.

Baldadigheid
Schagen, zaterdag 27 december 2003.
Omstreeks 05.20 uur hield de politie twee mannen uit Schagen aan van respectievelijk 21 en 18 jaar oud. Ze hadden kort hiervoor op de Loet een verkeerspaal schuin getrokken nadat ze stenen rond de paal hadden verwijderd. De mannen kregen een bekeuring en zullen de schade herstellen.

Grote drukte en goede sfeer in binnenstad
Den Helder, zaterdag 27 december 2003.
Agenten van het horecateam maakten melding van een goede sfeer en een grote drukte op de avond en nacht van de tweede kerstdag. Er werd slechts één aanhouding verricht. Omstreeks 03.50 uur werd een 16-jarige jongen uit Den Helder door de politie aangehouden op de Oostslootstraat nadat hij in een café in de Koningstraat de orde had verstoord. De jongeman was door portiers buiten gezet maar bleef terug komen. Hij krijgt een boete wegens het in staat van dronkenschap verstoren van de openbare orde.