Politie Groningen

Persberichten Tweede Kerstdag 26 december 2003

Provincie Groningen 26-12-2003 -

Hoogezand: dronken man met weggenomen auto tegen boom
De politie hield donderdagavond in de Troelstralaan in Hoogezand een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aan voor het veroorzaken van een aanrijding met een weggenomen auto. De man botste met de auto die hij ongevraagd van een familielid had weggenomen tegen een boom aan op de Van der Duyn van Maasdamweg. Hij liep weg bij de beschadigde auto werd door de politie op de Troelstralaan aangehouden. Op het bureau blies de man een promillage van 2.25. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man worden diverse processen-verbaal opgemaakt.

Groningen: driewieler op de kant geduwd
Een getuige kon donderdagnacht een 18-jarige jongen uit Groningen in de kraag vatten nadat de jongen met nog twee jongens een driewielig motorvoertuig die geparkeerd stond aan de Oosterweg op de kant had gezet. De jongen werd aan de politie overgedragen en op het bureau verhoord. De andere twee jongens wisten te ontkomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Aweg werd donderdagnacht een 43-jarige automobilist uit Gieten gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het ademanalyseapparaat een promillage van 1.95. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man sleept met fietsen
De politie haalde donderdagnacht een 40-jarige dronken man uit Groningen van straat die met fietsen aan het slapen was. De man pakte meerdere fietsen op vanaf de Grote Markt en verplaatste ze een stukje. De fietsen liepen geen beschadigingen op. Bij zijn aanhouding verzette de man zich. Hij kreeg op het bureau een bon voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Groningen: twee jongens aangehouden voor brandstichting Op aanwijzingen van een getuige kon de politie donderdagnacht twee jongens uit Groningen (14 en 17 jaar) aanhouden voor het in brand steken van een papiercontainer aan de Iepenlaan. Beide jongens konden in de Lijsterbeslaan achterhaald worden en legden op het bureau een verklaring af. Ze hadden brandend papier in de container gegooid. Tegen beide jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: lastige mannen in Gelkingestraat
De politie hield donderdagochtend een 22-jarige man uit Bedum en een 26-jarige man uit Groningen aan die in de Gelkingestraat een 30-jarige Stadjer aanvielen. De mannen waren uit een kroeg gezet en richtten hun agressie op het 30-jarige slachtoffer die klappen en schoppen kreeg. Beide verdachten werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Tijdens de aanhouding sprak een 22-jarige Assenaar de agenten aan die hem meedeelden nu even geen tijd voor hem te hebben. De Assenaar reageerde vervolgens door op een politieauto te slaan en de agenten met een gebaar te beledigen. Hij mocht ook mee naar het bureau waar hij de belediging erkende en een bon kreeg. Beide vechtersbazen zijn voor nader verhoor ingesloten.

Harkstede / Groningen: twee autodieven actief in Harkstede en Groningen
Twee nog onbekende mannen hebben woensdagnacht in Harkstede en in de Eemswaard in Groningen een complete strooptocht gehouden en daarbij twee autos gestolen. Gezien de genoemde signalementen bij de verschillende incidenten gaat de politie ervan uit elke keer met dezelfde verdachten van doen te hebben. In Harkstede werd geconstateerd dat de mannen aan de Hoofdweg en de Hora Siccemalaan geprobeerd hebben in een woning in te breken. Aan de Kloostersingel en de Klein Martijn werden twee autos opengebroken maar verder niets weggenomen. Op de Appelhof werd een auto weggenomen van een 82-jarige eigenaar. Deze auto werd om 06.30 uur bij de kruising van de Bakboordswal en de Noorddijkerweg tegen een boom aan teruggevonden. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. Een uur later kwam er een melding van een bewoner aan de Eemswaard dat twee mannen probeerden zijn auto weg te nemen. Hij rende beide mannen achterna maar de verdachten wisten te ontkomen. Korte tijd later hoorde de bewoner een auto starten en zag beide mannen met een van de Eemswaard gestolen auto van een buurtgenoot wegrijden. De gestolen auto werd niet meer achterhaald. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.