De Unie


Aegon: Leden akkoord met spelregels

Capelle a/d IJssel, 24 december 2003 - De samen met de directie gehouden voorlichtingsbijeenkomsten over (het principeakkoord inzake) de Spelregels zijn gehouden, de stemmen zijn geteld.

De uitkomst bij De Unie in percentages van het totale aantal uitgebrachte Uniestemmen:

VOOR: 78%

TEGEN: 11%

GEEN MENING: 11%

Kortom, een meer dan overtuigende meerderheid in het voordeel van de gemaakte afspraken.

Gegeven dat ook bij FNV, CNV en BBV een zeer grote meerderheid van stemmen VOOR het principeakkoord is uitgebracht, mogen we vaststellen dat het principeakkoord, nog uitgebreid met de nadere door de COR gemaakte afspraak (zie *), op grote steun onder de leden van alle bonden mag rekenen. Ook de gehouden informatiebijeenkomsten bevestigen het beeld dat er daadwerkelijk sprake is van een breed draagvlak onder de AEGON werknemers.


* De tekst van de Spelregels is al op het AEGONnet gepubliceerd, met de laatste wijzigingen m.n. over het tijdstip van ingang van de herplaatsingstermijn = tijdstip waarop het werk feitelijk wordt verplaatst.

Tijdens de informatiebijeenkomsten zijn veel vragen gesteld, vooral ook over de uitvoering van de plannen, waarop het management antwoord heeft gegeven.

Medio december heeft iedere medewerker een brief van AEGON ontvangen met mededelingen over de werkplek en wie de leidinggevende is. Eenieder die volgens de brief herplaatsingkandidaat is, zal gebruik kunnen maken van de gemaakte collectieve afspraken.

Voor de werknemers van Nabestaandenzorg gelden nog aanvullende afspraken (m.n. reistijd en -kosten compensatie en verhuisregeling) i.v.m. opheffing vestiging en overplaatsing naar Leeuwarden.

Voor medewerkers die werkzaam zijn bij Axent-AEGON en die onder Project Herman vallen, geldt een afzonderlijk Addendum van de Gedragslijnen. Betrokkenen worden voor de herstructurering als herplaatsingkandidaat in Nieuwegein beschouwd.

De Unie wenst u prettige feestdagen toe, en voor 2004: veel succes in de nieuwe organisatiestructuur van AEGON Nederland en dat het u en de uwen ook persoonlijk goed mag gaan.

Dennis Kohen
bestuurder

woensdag, 24 december 2003