Gemeente Sneek


Illegale opslag vuurwerkt ontdekt
Bij een bedrijf in de gemeente Sneek is dinsdagmorgen (23 december 2003) ongeveer 40 ton illegaal opgeslagen vuurwerk aangetroffen. De opslag kwam aan het licht bij een preventieve controle van de politie en een medewerker van de afdeling milieu van de gemeente.

Politie en milieuambtenaar troffen zo'n 130 pallets met consumentenvuurwerk aan. Voor de opslag was geen vergunning verleend, evenmin waren er veiligheidsvoorschriften in acht genomen. Dit was voor de betrokken instanties aanleiding om de bedrijfsactiviteiten meteen stil te leggen en de Officier van Justitie in te schakelen. Het bedrijf is gesommeerd het vuurwerk binnen 24 uur af te voeren naar legale opslagplaatsen. Tevens is proces verbaal opgemaakt.

In de gemeente Sneek wordt ieder jaar tegen de jaarwisseling actief gecontroleerd op de opslag van vuurwerk. Daarbij worden alle bedrijven bezocht die een vergunning voor opslag hebben aangevraagd en gekregen. Daarnaast worden controles uitgevoerd op grond van tips of vermoedens. Van dit laatste was in dit geval sprake.

© copyright 2003 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 23-12-2003