PGGM


VVAA en PGGM bereiken overeenstemming over OLMA

VVAA groep bv heeft met PGGM, het Pensioenfonds voor de sector Zorg en Welzijn in principe overeenstemming bereikt over de overname per 1 januari 2004 van OLMA Levensverzekeringmaatschappij voor Artsen N.V. (OLMA).

Naast de koop van alle aandelen van OLMA omvat de transactie ook de overname van de assurantieportefeuille van de Stichting Serviceverlening OLMA (SSO). De overeenkomst behoeft nog goedkeuring van een aantal instanties waaronder de toezichthouder Pensioen en Verzekeringskamer (PVK), de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) en wordt nog voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraden van VVAA en PGGM.

De wens van PGGM om zich verder te concentreren op kernactiviteiten was een belangrijk motief voor verkoop evenals de vaststelling, dat vanwege de schaalgrootte van OLMA zelfstandige voortzetting van de activiteiten in de competitieve verzekeringssector onvoldoende perspectief bood. Aansluiting van OLMA bij een grotere en sterkere marktpartij en handhaving van een strategische focus op de gezondheidszorg werd dan ook in het belang gezien van verzekerden en werknemers.

De overname door VVAA heeft uiteraard geen nadelige gevolgen voor de verzekerden. De continuïteit is veilig gesteld en de bestaande rechten worden volledig gerespecteerd. Bovendien kunnen de verzekerden rekenen op een bredere financieel-economische dienstverlening vanuit een vertrouwde bedrijfsfilosofie. Op de werkgelegenheid van de medewerkers van OLMA heeft de overgang naar de VVAA geen invloed.

De VVAA groep, die in 2002 een omzet realiseerde van 224 miljoen, levert complete financiële dienstverlening aan alle professionals en instellingen in de gezondheidszorg. De activiteiten van OLMA sluiten hierbij goed aan. Voor de VVAA betekent de acquisitie dan ook een versterking van de positie in het bijzonder in het marktsegment van de huisartsen en medisch specialisten.

De overnameprijs wordt door de VVAA uit eigen middelen betaald.

Kerncijfers

Financiële kerncijfers x EURO 1.000.000

VVAA 2002

OLMA 2002

Premie inkomsten (netto) verzekeringen

133

13

Provisie inkomsten (netto)

10


---

Belegd vermogen ultimo boekjaar

1001

320

Technische voorziening ultimo boekjaar

719

324

Aantal Polissen

245.750

13.000 (excl. polissen SSO)

Aantal FTE in loondienst

700

30

PGGM/VVAA - 22 December 2003