Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (21/12)

Tilburg, zondag 21 december 2003

Verdachte steekpartij na achtervolging buurtbewoner aangehouden TILBURG: Zaterdagavond is omstreeks 18.30 uur in de hal van een appartement aan de Minckelerstraat een 68-jarige man met een mes gestoken. Een 32-jarige buurtbewoner achtervolgde de verdachte en gaf via zijn mobiele telefoon de vluchtrichting aan de politie door. Dankzij deze getuige kon de politie de verdachte, een 64-jarige Tilburger, op de Schaepmanstraat aanhouden. Deze buurtbewoner zal morgen door de politie Wilhelminapark met een bloemetje bedankt worden voor zijn inzet.

Het slachtoffer had steekwonden in de borst- en maagstreek. Hij werd door een ambulance met spoed overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Het slachtoffer verkeert momenteel niet in levensgevaar. De politie van het team Wilhelminapark is nog druk doende met het onderzoeken van de achtergronden van deze zaak. Gisteravond is een buurtonderzoek en een sporenonderzoek ingesteld. De politie gaat er vanuit dat het slachtoffer bij kennissen op visite was. De dader heeft vermoedelijk aangebeld, waarna het slachtoffer open deed. Hierna is kennelijk tussen beiden bij de voordeur een woordenwisseling ontstaan die uitliep op een steekpartij.

Politie houdt doorgedraaide drugsgebruiker aan
TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur in een appartement aan de Europalaan een 23-jarige Tilburger aangehouden die daar was binnen gedrongen. De dader, die zich in een slaapkamer had opgesloten, bleek na XTC en cocaĂŻnegebruik angstaanvallen gekregen te hebben en compleet doorgedraaid te zijn.

Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, kreeg de politie omstreeks 00.55 uur een melding van een bewoonster van een pand aan de Europalaan die meldde dat een haar onbekende man de woning was binnen gedrongen. De bewoonster vertelde dat een verwarde man bij haar had aangebeld.
De man had de ruit van de voordeur ingetrapt. Hierop had de geschrokken vrouw de voordeur een stukje geopend, waarna de man de woning binnendrong. De indringer sloot zich op in de logeerkamer die hij vervolgens barricadeerde. De politie heeft vervolgens een raampje ingeslagen en pepperspray in de woning gespoten. Uiteindelijk kon de verdachte, die hevig verzet bood, worden aangehouden. Hij had in de slaapkamer diverse vernielingen aangericht.

Politie houdt drie verdachten aan tijdens horecatoezicht TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag de handen vol gehad tijdens het horecatoezicht in de binnenstad. Na een vechtpartij in een discotheek moest de politie overgaan tot het ontruimen van de Heuvelring. Er zijn drie aanhoudingen verricht.

Omstreeks 02.30 uur werd gemeld dat er in een discotheek op de Heuvelring gevochten waren. De portiers besloten de raddraaiers buiten te zetten. Het ging om twee groepen uitgaanders die in de horecazaak ruzie hadden gekregen. Buiten dreigde de zaak te escaleren, mede omdat er steeds meer kijkers kwamen. De politie heeft na het publiek met megafoons gewaarschuwd te hebben door middel van een linie de Heuvelring ontruimd. Een 20-jarige Tilburger werd aangehouden omdat een agent zag dat hij iemand sloeg. Een 21-jarige Tilburger werd eveneens gearresteerd omdat hij niet voldeed aan het bevel van de politie om zich te verwijderen en de zaak bleef opruien. Ook werd op de Jan Aartsestraat een wildplasser, een 44-jarige Tilburger, opgepakt die het nodig vond de agenten voor klootzakken uit te schelden.

Politie houdt vandalen in Oisterwijk aan
OISTERWIJK: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 00.15 uur op de Stationsstraat twee mannen uit Oisterwijk aangehouden die vernielingen pleegden aan de kerstverlichting bevestigd aan lantaarnpalen op de Lind. Het gaat om mannen van 19 en 20 jaar. De politie kon de verdachten aanhouden op aanwijzing van een getuige. De daders waren onder invloed van alcohol en pleegden hun vernielingen met een houten stok. De getuige, een 30 jarige Oisterwijkse, had de vandalen aangesproken en hen aangespoord er mee op te houden. Hierop had het tweetal de vrouw uitgelachen.

Taxi besmeurd, politie houdt verdachte aan
GOIRLE: De politie heeft vannacht op de Albert Schweitzerstraat omstreeks 04.15 uur een 24-jarige man uit Goirle aangehouden die een ei in een taxi had gegooid. De chauffeur vertelde dat hij vier passagiers had vervoerd, die zonder enige aanleiding na het afrekenen, zijn taxi hadden besmeurd met voedsel. Zo was er een bakje saus op de hoedenplank leeg gegooid en een ei in de taxi gegooid. De politie stelt nog een onderzoek in naar de andere drie daders.

Politie zoekt getuigen aanrijding Bredaseweg
TILBURG: De politie van het team Tilburg Binnenstad is op zoek naar getuigen van de aanrijding die vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur, op de Bredaseweg plaatsvond. Een 58-jarige Tilburgse werd op haar fiets aangereden door een automobilist die doorreed. De dader een 24 jarige Tilburger, meldde zich korte tijd na het ongeval bij de politie. Hij werd in verzekering gesteld. Het slachtoffer overleed dezelfde middag aan haar verwondingen. De politie is op zoek naar getuigen van dit verkeersongeval. Zij worden dringend verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met de politie.

Politie houdt vijf verdachten aan voor rijden onder invloed TILBURG: De politie heeft vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan beide kanten van de Schouwburgring een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden 129 bestuurders gecontroleerd. Er werden drie verdachten aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Een 37-jarige Tilburgse blies circa 1,4 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Een 37-jarige Tilburger kwam op circa 0,8 uit. Een 24-jarige man uit Goirle kreeg een rijverbod. Een 32-jarige Tilburger is vrijdagavond omstreeks 22.30 uur met zijn auto op de hoek van de Burgemeester Bechtweg en Loonse Heideweg tegen een ANWB-bord gereden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 0,9 promille. Naar eigen zeggen had hij circa 7 glazen bier gedronken. De man krijgt een proces-verbaal. Zondagmorgen heeft de politie op de Kempenbaan een 22-jarige man uit Esch betrapt op het rijden onder invloed. De man blies circa 1,6 promille.

Politie arresteert autodief
TILBURG: De politie heeft vanmorgen op de Cheviotstraat een 21-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van de diefstal c.q. heling van een Opel Kadett, die eerder uit de Leon van Vechelstraat was gestolen. De agenten konden de verdachte aanhouden nadat zij de auto afgepost hadden. De auto was daar achter gelaten nadat agenten de auto achtervolgd hadden.

Politie houdt drie winkeldieven aan
OISTERWIJK: De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 17.10 uur in een winkel aan het Fabriekspad een 44-jarige zwerver aangehouden die twee flessen wijn, kipfilet, chocolade en brood gestolen had in de supermarkt. Hij werd betrapt door een medewerker van de supermarkt. De dief kreeg na zijn verhoor een dagvaarding mee.

TILBURG: Zaterdagmiddag heeft de politie in een warenhuis aan de Heuvelstraat een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden die twee T-shirts sokken en handschoenen had gestolen. Hij bleek ook nog een flesje parfum gestolen te hebben bij een parfumerie. Er wordt een meldingsformulier Jeugd opgemaakt. Een 27-jarige Tilburgse werd zaterdagmiddag bij een schoenenwinkel aan de Heuvel betrapt op de diefstal van een paar damesschoenen. De dievegge heeft een boete van 120 euro gekregen, die ze direct heeft betaald.

Belg aangehouden die nog 90 dagen gevangenisstraf moet uitzitten TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur, op de Piusstraat, na een autocontrole, een 48-jarige zwerver aangehouden. De man die de Belgische nationaliteit heeft bleek geen rijbewijs te hebben. Bij controle bleek dat hij nog 90 dagen gevangenisstraf tegoed had.

Auto belandt na aanrijding in sloot
OISTERWIJK: Vanmorgen omstreeks 11.20 uur is na een aanrijding op Rijksweg A 58 een auto bestuurd door een21-jarige vrouw uit Stein in de sloot geraakt. De vermoedelijke toedracht is dat de vrouw uit Stein achterop reed op een auto bestuurd door een 56-jarige Tilburgse. Beide voertuigen reden over de Rijksweg A-58 en kwamen uit de richting van Eindhoven en reden in de richting van Tilburg. Beide autos zijn zwaar beschadigd.

Door de aanrijding schoof de auto van de Tilburgse met hoge snelheid tegen de vangrail van de rijbaan geleiding. Het voertuig van de vrouw uit Stein reed naar rechts en reed met de voorzijde een rechts naast de rijbaan gelegen sloot in en kwam op de kop tot stilstand. Zij werd door getuigen via de achterklep uit de auto gehaald. Ze werd met kneuzingen overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Autos vernield en open gebroken in parkeergarage
TILBURG: Vanmorgen is ontdekt dat bij 13 autos in de parkeergarage aan Gasthuissring / Spoorlaan vernielingen zijn aangericht of zijn open gebroken. Medewerkers van de Unit Forensisch technisch Onderzoek zijn ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. De politie van het team Tilburg Binnenstad stelt een nader onderzoek in.

Amokmaker aangehouden in binnenstad
TILBURG: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, is omstreeks 03.45 uur op de Heuvelring een 24-jarige man uit Vlijmen aangehouden die voor de ingang van een horecazaak stond en ook na herhaalde vordering van de politie niet wilde vertrekken. De man werd onder hevig verzet aangehouden.

Bron: Willem van Hooijdonk