Politie Drenthe

Zondag 21-12-03

Assen 21-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding met koe
NORG Een 41-jarige autobestuurster uit Groningen kwam gistermiddag op het Oosteind in botsing met een koe. Het roodbonte beest liep op de rijbaan en botste frontaal op de auto. Het dier verdween na de aanrijding in de duisternis. De eigenaar, een inwoner van Norg, meldde zich na de aanrijding. De schade aan de auto was dermate groot dat deze afgesleept moest worden.

Zwaar gewonde man overleden
EESERVEEN De 37-jarige man uit Roswinkel die bij de aanrijding op vrijdagavond op de Brammershoopstraat betrokken was is zaterdagmiddag tengevolge van zijn verwondingen overleden. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

Rijden onder invloed
ZUIDLAREN Een 23-jarige bestuurder uit Kiel Windeweer werd vanochtend gecontroleerd omdat hij in zijn auto een vluchtheuvel op de Brink aan de linkerkant voorbij reed. Nadat de surveillanceauto voor de man kwam te rijden werd hem duidelijk gemaakt deze te volgen. De man botste echter op een gegeven moment met zijn auto tegen de achterzijde van de politiebus. Na controle blies de man 480 ug/l waarna hem een transactievoorstel van 405 euro werd uitgereikt.

HOOGEVEEN Vannacht werd op de Alteveerstraat een 24-jarige man uit Hoogeveen gecontroleerd. De man reed onder invloed in zijn auto en blies 685 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de man kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Autoinbraken
DWINGELOO Werd er gistermiddag ingebroken in een op een parkeerplaats aan de Spieregerweg geparkeerde personenauto. Door een zijruit in te slaan kon de auto geopend worden. De buit bestond uit een autoradio-cd-speler en een radardetector.

MEPPEL Gisteren werd uit een op de Leonard Springerlaan geparkeerde afgesloten auto de autoradio-cd-speler ontvreemd. Niet duidelijk is geworden hoe de auto geopend is.

ZUIDLAREN Op het Beursplein(parkeerplaats Prins Bernhardhoeve) is vannacht ingebroken in een geparkeerde personenauto. Door het portierslot te vernielen kon deze geopend worden. 6 CDs, een radardetector, een portemonnee een mobiele telefoon werden weggenomen.

Woninginbraken
ROLDE Gistermiddag is er ingebroken in een woning aan de Etstoel. Door een raamkozijn te vernielen kon men in de woning komen. De buit bestond uit een digitale foto- en videocamera en een koffiezetapparaat.

ASSEN In een woning aan de Adelaarsweg werd gisteravond ingebroken. De bewoners die tussen 19.30 en 20.15 uur even afwezig waren ontdekten bij terugkomst dat een uitzetraam opengebroken was. Er is geld en sieraden ontvreemd. De schade aan het raam is ongeveer 200 euro.

Beroving met geweld
HOOGEVEEN Vannacht werd een 18-jarige jongeman uit Zuidwolde op de Grote Kerkstraat overvallen en werd zijn sleutelbos met geweld afgepakt door drie daders. De daders bedreigden het slachtoffer en wilden geld en zijn mobiele telefoon hebben. Toen deze daar niet op in ging werd hij geslagen en geschopt waarna 1 van de jongens een sleutelbos uit de jaszak van het slachtoffer meenam en de drie daders de benen namen. Een direct ingesteld zoektocht naar de daders leverde succes. In het park Dwingeland werden 2 daders, twee 17-jarige jongens uit Hoogeveen, aangetroffen en aangehouden. Beide heren werden op het bureau ingesloten. De derde dader werd kort hierna aangetroffen en aangehouden op de Notaris Mulderstraat. Deze 17-jarige Hoogevener werd eveneens ingesloten op het bureau. De daders zullen vandaag gehoord worden.

Uitgaansgeweld
MEPPEL Een 23-jarige jongeman uit Meppel is vannacht op de dansvloer van een discotheek aan het Prinsenplein zonder enige reden geschopt door een onbekende jongeman. De schop leverde het slachtoffer een scheenbeenbreuk op. Het signalement van de dader is: ongeveer 2 meter lengte, licht-blond golvend kort haar, donker shirt. Een aangifte van mishandeling werd opgenomen.

Houseparty
ZUIDLAREN De gisteravond en nacht gehouden houseparty in de Prins Bernhardhoeve is zeer rustig verlopen. Het geheel uitverkochte evenement werd bezocht door ongeveer 10 a 12000 bezoekers. De aan en afvoer leverde geen ongeregeldheden op. De samenwerking politie, organisatie en beveiliging liep perfect. Een 19-jarige jongeman uit Lith werd aangehouden voor het in bezit hebben van 7 gram wiet. Hij tekende een afstandsverklaring voor de wiet. De man kreeg een transactie aangeboden van 100 euro. Verder werd tijdens de fouillering door de beveiliging een kleine hoeveelheid gebruikershoeveelheden ingenomen.
Vanmorgen werd echter een pomphouder in Beilen bezocht door meerdere bezoekers afkomstig van de party. De gasten namen diverse etenswaren mee zonder te betalen en ook werden toiletten vernield. (schade ongeveer 1000 euro) De stationsmanager deed aangifte.

Storm
DRENTHE De storm heeft de Drentse politie aan het werk gezet. Er kwamen meerdere meldingen binnen van omgewaaide bomen in diverse Drentse plaatsen. Ook vlaggenmasten, hekwerken, steigers en beplatingsmateriaal moesten eraan geloven. Bij het in aanbouwzijnde justitiegebouw aan de Brinkstraat in Assen vlogen dakplaten en ander los bouwmateriaal door de lucht. De Brinkstraat werd een uur voor het verkeer afgezet om de aannemer de zaak te laten ruimen.