20/12 Maasland />
Boxtel 20-12-2003 - .

BROMFIETSER ONDER INVLOED, Oss

Op de Heuvel in Oss is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige Ossenaar aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uren.

BALDADIGHEID, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten dat een 16-jarige inwoner van Oss op de Heuvel een glas kapot gooide. Hij weigerde vervolgens hij het glas op te ruimen. Dat kwam hem te staan op een geldboete van 69 euro.

BEDREIGING, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning aan de Berghemseweg in Oss een 42-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 22-jarige plaatsgenoot, die in de woning op bezoek was, na een ruzie met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is ingesloten.

GEWAPENDE OVERVAL, Ravenstein

In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 03.00 uur en 03.15 uur is er een gewapende overval gepleegd in het pand van de Stichting Madhouse aan de Van Kesselplaats in Ravenstein. Twee mannen kwamen met bedekte gezichten binnen. Een van bedreigde de nog twee aanwezige vrijwilligers die aan het opruimen waren met een vuurwapen. De ander riep om geld en sprayde de inhoud van een spuitbus naar een de vrijwilligers. Nadat de overvallers geld hadden gekregen verdwenen zij.

BEZIT VERDOVENDE MIDDELEN, Nuland

Zaterdagmorgen controleerde de politie op de Rijksweg onder Nuland een personenauto. De auto was door een getuige gezien op de Ploeg in Nuland waar mogelijk ingebroken werd in een bestelbus. In de auto, onder de bestuurdersstoel lag een boterhamzak gevuld met bolletjes harddrugs. Niemand van de vijf inzittenden wist van wie de harddrugs waren waarna allen zijn aangehouden en ingesloten. De dienst vreemdelingenzaken stelt een onderzoek in naar de identiteit en de verblijfsstatus van drie van de vijf, omdat vermoed wordt dat zij illegaal in Nederland verblijven. De bestuurder (25 jaar) en een van zijn passagiers (31 jaar) wonen beiden in 's-Hertogenbosch. Van een inbraak in de bestelbus is later niet gebleken.

MET GEWELD AMBTSHANDELINGEN BELET, NistelrodeDe politie heeft zaterdagmorgen een 63-jarige inwoner van Nistelrode aangehouden. De man probeerde te voorkomen dat een inspecteur van de Algemene Inspectie Dienst een aantal vogels uit zijn volière in beslag zou nemen. Hij sloeg de inspecteur tegen het hoofd, kneep met een hand diens keel dicht en liet de inbeslaggenomen vogels weer vrij. De inspecteur riep vervolgens de hulp van de politie in, die de verdachte voor verhoor meenam naar het politiebureau.