20/12 De Leijgraaf

Uden 20-12-2003 - .

GEWONDEN BIJ AANRIJDING, Schaijk

Op de Rijksweg N324 in Schaijk zijn vrijdagavond drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval waarbij drie auto's betrokken waren.Een 28-jarige automobilist uit Dreumel reed over de N324 komende vanuit Schaijk. Toen hij een voor hem rijdende personenauto inhaalde zag hij te laat dat dit niet kon en kwam in botsing met een hem tegemoetkomende personenauto die werd bestuurd door een 19-jarige inwoonster van Oss. Toen zijn auto stilstond zette de man de verlichting uit. Een 54-jarige automobilist uit Heesch zag de stilstaande auto daarom te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen.Zowel de man uit Dreumel als de 19-jarige Osse en een 24-jarige Nijmeegse passagier van de automobilist uit Heesch zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.Van de Dreumelnaar is een bloedproef afgenomen omdat hij verklaarde alcohol en softdrugs te hebben gebruikt.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING, Veghel

Op de kruising van de Sluisstraat met de Rembrandtlaan en De Leest in Veghel vond vrijdagavond een aanrijding plaats. De bestuurder van een personenauto vloog door de hoge snelheid waarmee hij vermoedelijk reed uit de bocht en botste tegen een bestelbus die werd bestuurd door een 25 jarige man uit Odiliapeel.

De bestuurder van de personenauto reed vervolgens door, maar ten gevolge van de aanrijding was een kentekenplaat van zijn auto achtergebleven op de plaats van de aanrijding. De politie heeft nog een onderzoek ingesteld op het woonadres van de verdachte maar die is niet thuis aangetroffen.

VERNIELING RUITEN, Uden

Een 23-jarige inwoner van Uden heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele ruiten ingegooid van een flatgebouw aan de Abdijlaan in Uden. De man was behoorlijk dronken en verklaarde niet weten wat hem eigenlijk bezielde toen hij de ruiten vernielde. De politie maakt proces-verbaal op terzake vernieling.

GELDBOETE VOOR DRONKEN BROMFIETSER, Veghel

Een 17-jarige jongen uit Veghel kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een geldboete van 75 euro omdat hij onder invloed van alcohol met zijn bromfiets over de Molenstraat in zijn woonplaats reed.

INBRAAK IN SCHUUR, Reek

Zaterdagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een schuur langs de rijksweg N423 in Reek. Daarbij zijn een compressor, een kettingzaag, een bosmaaier, een hogedrukreiniger, een bladblazer en een reprocitozaag weggenomen.

HUISELIJK GEWELD, Veghel

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning in Veghel een 50-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 45-jarige vriendin in de woning te hebben mishandeld.

ZWAAR BESCHONKEN ACHTET HET STUUR, Veghel

Zaterdagmiddag kort na twaalf uur heeft de politie op de Udenseweg in Veghel een Pool met Duits paspoort van de weg gehaald. De man reed in een auto en bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. De blaastest gaf vijf keer zoveel aan als wettelijk is toegelaten. De auto van de man is op last van justitie in beslag genomen. Bij onderzoek bleek dat de verdachte in 2002 veroordeeld was tot een geldboete van 1140 euro terzake het rijden zonder geldig rijbewijs. Deze boete was nog niet voldaan.