Binnensticht 9.45 uur

Utrecht 20-12-2003 - Persberichten district Binnensticht

Politie waarschuwt voor oplichters aan de deur

BINNENSTICHT De politie van district Binnensticht waarschuwt inwoners van het district voor oplichters. Al enige weken komen mannen bij veelal alleenstaande - oudere mensen aan de deur om reparaties te verrichten aan dak, als schoorsteenveger, energieleverancier of zelfs als politieagent. Na afloop van enkele handelingen moet de bewoner vervolgens zeer hoge bedragen, vaak honderden euros, betalen.

De afgelopen weken zijn al diverse inwoners van Driebergen, Zeist en De Bilt gedupeerd. Ook zijn er aanwijzingen dat deze personen in andere plaatsen van de regio Utrecht opereren. Op 4 december jl werden twee mannen uit Arnhem, van 23 en 40 jaar aangehouden toen zij probeerden geld van een vrouw afhandig te maken voor zogenaamde verleende diensten van een energieleverancier. Deze week vond echter opnieuw een voorval plaats in Driebergen waarbij een alleenstaande oudere vrouw benaderd werd door onbekend gebleven mannen.

De politie adviseert mensen niet in zee te gaan met zogenaamde dakdekkers of schoorsteenvegers, zeker niet als er geen klachten heeft. Mocht u wel klachten hebben, zoek dan in de Gouden Gids naar erkende installateurs en bedrijven. Energiemaatschappijen komen ook nooit zomaar aan de deur voor achterstallige betalingen. De politie komt over het algemeen in uniform bij u aan de deur en is in het bezit van een legitimatiebewijs.

De politie roept inwoners op die verdachte personen aan de deur krijgen, hier niet op in te gaan, maar wel de politie te bellen (0900-8844) en het signalement door te geven. Daarnaast roept zij mensen op die mogelijk ook slachtoffer van deze praktijken zijn geworden, aangifte te doen bij de politie.

Winkeldief aangehouden

ZEIST Op de Amersfoortseweg heeft de politie vrijdag rond 20.00 uur vier inzittenden van een voertuig aangehouden die even daarvoor goederen uit twee winkels op de Slotlaan hadden gestolen. In de auto van de verdachten (meisje van 14 jaar uit Culemborg, twee mannen van 18 jaar uit Culemborg en een man van 39 jaar uit Elst) werden inderdaad gestolen spullen aangetroffen ter waarde van enkele honderden euros.

Grote verkeerscontrole

ZEIST Vrijdag heeft de politie tussen 15.30 en 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Panweg. Ook instanties als Belastingdienst, Douane, ANWB en Rijkswaterstaat waren hier bij betrokken. Er zijn 85 bekeuringen uitgereikt voor zaken als defecte verlichting, geen APK, technische gebreken en ongeldige papieren. Er werden 111 snelheidsovertredingen geconstateerd. De ANWB heeft ongeveer 40 lampen vervangen bij personenautos. Er hebben 285 bestuurders geblazen waarbij een bestuurder, een 41-jarige man uit Hilversum, teveel alcohol in het bloed had: 290 ugl.