Politie Drenthe

Donderdagmiddag 18-12-03

Assen 18-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Ongevallen met letsel ASSEN - Donderdagochtend rond 9.15 uur is een 15-jarige fietser uit Assen gewond geraakt toen hij aan de Roeggoorn, verblind door de zon, achter op een geparkeerde auto botste. Met verwondingen aan zijn hoofd is hij naar het Wilhelminaziekenhuis vervoerd. EMMEN - Donderdagmiddag overkwam tegen 13.00 uur een 58-jarige vrouw uit Emmen iets soortgelijks. Zij botste met haar fiets tegen een paaltje in de Hoofdstraat. Ook zij was verblind door de zon. Met verwondingen aan har gezicht en gebit is ze naar het Scheperziekenhuis gebracht. EXLOO - Donderdag rond 12.45 uur raakte een 47-jarige vrouw uit Odoorn gewond toen ze in de Hoofdstraat met haar auto achter op een andere auto botste. Deze andere auto, bestuurd dor een 58-jarige man uit Dwingeloo, stopte bij de Fabrieksstraat om linksaf te slaan. De vrouw zag dit te laat. Ze is met borst- en nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

Dodelijk ongeval GIETEN - Een 54-jarige man uit Gieten is donderdagmorgen omgekomen bij een ongeval waarbij zijn auto in het water naast de Bonnerdijk terechtkwam. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Wel is de brugleuning ter plaatse beschadigd. De politie kreeg de melding dat er mogelijk iets in het water zou liggen. Dat bleek een personenauto te zijn. Duikers van de brandweer haalden even later de man uit de auto en uit het water. Al snel bleek dat de man is overleden. Personeel van de traumaheli is ter plaatse geweest.

Inbraken in autos MEPPEL - Woensdagnacht zijn in Meppel zes autos opengebroken. Deze stonden in de Jan Mankeshof (2), Rembrandtlaan, Piet Mondriaanstraat, Pieter Aertsenstraat en Frans Halsstraat. Uit de autos verdwenen zaken als radio-cdspelers en cds.

Woninginbraak EMMEN - Woensdagnacht is ingebroken in een woning in de Polenstraat. Het is niet bekend hoe de daders zijn binnengekomen. Bij de inbraak is geld gestolen, en een zwarte BMW 318. De 40-jarige bewoonster deed aangifte.

Shovels gestolen MEPPEN - Woensdagavond zijn tussen 16.45 en 20.00 uur, aan de B 402, de weg van Zwartemeer naar Meppen (BRD), 2 shovels gestolen.

De shovels stonden net voorbij Schöningsdorf, aan een gedeelte weg waar wegwerkzaamheden worden verricht. Het betreffen shovels van het merk Volvo L30 en zijn geel van kleur. De totale waarde van de beide shovels is ongeveer 80.000 euro. Eén shovel was voorzien van een grote borstel aan de voorzijde, terwijl de andere voorzien was van een hefinrichting voor b.v. pallets. Later op de avond is nog gezien dat de shovels richting de Nederlandse grens reden. De politie is op zoek naar getuigen die de shovels hebben zien rijden of naar diegene, die er aan kunnen bijdragen dat deze diefstal wordt opgelost. Zij kunnen zich in verbinding stellen met de afdeling recherche van de politie in Emmen via het telefoonnummer 0900-8844.

Ernest Zinsmeyer 0592 361127

Ron Reinds neemt het perspiket vanaf 17.00 uur over