Politie Drenthe

Woensdagmorgen 17-12-3

Assen 18-12-2003

Man aangehouden

EMMEN - De politie trof dinsdagavond rond 22.00 uur een onbeheerde, niet afgesloten personenauto aan op de Van Schaikweg. In eerste instantie leek niemand zich te melden en is de auto afgesleept en achter het politiebureau gezet. Even later kwam een 67-jarige man uit Uithuizen zich alsnog bij de auto melden en hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog 14 dagen hechtenis tegoed heeft vanwege het doorrijden na een aanrijding. De verdachte is ingesloten. Vervolgens bleek dat zijn rijbewijs als sinds 1999 ongeldig is verklaard. Daarvoor kreeg de man een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

EMMEN - Een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Klazienaveen is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden wegens het rijden onder invloed van drugs en het rijden zonder rijbewijs. De passagier, een 27-jarige man uit Ter Apel die de auto op zijn naam heeft staan, verkeerde ook onder invloed van drugs en drank. De APK van de auto was verlopen. Beide verdachten krijgen een proces-verbaal. Van hen werd een bloed- en een urineproef afgenomen door een GGD-arts. De verdachten, die bekend staan bij de politie voor onder meer diefstal, zijn voor verhoor ingesloten. Dit omdat in de auto een aantal goederen is gevonden, waarvan de herkomst nog niet bekend is.

Jongeren aangehouden wegens bespuiten bushokje GASSELTERNIJVEEN - De politie kreeg dinsdagavond rond 19.45 uur een melding over jongeren die aan de Vaart een bushokje met graffiti is bespoten. Een agent had gezien dat de jongeren aan het spuiten waren en had de jeugd reeds te pakken toen collegas arriveerden. De vijf jongeren uit Gasselternijveen (gemiddelde leeftijd 14 jaar) zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bekenden zij het bushokje met spuitsneeuw te hebben bespoten. Alle ouders zijn ingelicht. De jongeren gaan het Halt-traject in.

Vier ruiten gesneuveld door vuurwerk EMMEN - Een 64-jarige vrouw uit Emmen belde dinsdagavond omstreeks 20.15 uur met de politie over een aanzienlijke vuurwerk schade. De vrouw zat even daarvoor televisie te kijken in de woonkamer, toen er plotseling een lawinepijl op het balkon van haar flatwoning aan de Lemzijde belandde. Door de ontploffing sneuvelden vier ruiten. De schade bedraagt ongeveer 1000,-. De schrik zat er goed in bij de bewoonster.

Aangifte van mishandeling ASSEN - Twee jongens van 19 en 18 jaar uit Assen hebben dinsdagmiddag rond 15.15 uur aangifte gedaan van mishandeling. In de nacht van maandag op dinsdag tussen 2.00 uur en 2.30 uur werden zij aangesproken in de Markstraat door twee jongens en een meisje. Zonder enige aanleiding wordt de 18-jarige jongen geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na huiselijk geweld ASSEN - Dinsdagavond heeft de politie in een woning in de wijk Marsdijk een 32-jarige man aangehouden wegens mishandeling van zijn 23-jarige vriendin, die kort tevoren was bevallen. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, is ingesloten en deze zaak wordt volgens het protocol huiselijk geweld afgehandeld.

Woningbrand na kortsluiting ASSEN - Dinsdagmiddag is brand op de bovenverdieping ontstaan in een woning in de Stoepveldsingel. De brandweer bluste de brand vlot waardoor de schade beperkt bleef. De brand blijkt te zijn ontstaan door ortsluiting in de wasdroger.

Brand vrachtauto voorkomen HOOGEVEEN - Dinsdagavond rond 19.00 uur reed een vrachtwagenchauffeur op de Middenveldweg, terwijl een wiellager van zijn combinatie vastliep. Daardoor ontstond het gevaar dat door deze oververhitting de hele vrachtwagen, geladen met spaanplaat, in brand zou raken. De brandweer is te hulp geroepen die de boosdoener heeft natgespoten en zo gekoeld, waarna het gevaar was geweken.

Hennepkwekerij aangetroffen ASSEN - Dinsdagmiddag is in de Dozystraat in een schuur achter een woning een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 230 planten. De 52-jarige bewoner is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De kwekerij is ontmanteld en alle materialen zijn in beslag genomen.

Jongens met vuurwerk opgespoord VALTHERMOND - Dinsdagavond hoorden agenten tijdens een voetsurveillance vuurwerkknallen. Na een zoektocht troffen ze een groepje jongens aan, die de oorzaak waren. Tientallen strijkers zijn in beslag genomen. Het bezit van niet goedgekeurd vuurwerk, zoals bijvoorbeeld strijkers, levert een boete op van 80. Wordt het afgestoken dan wordt de boete verhoogd tot 132. Voor minderjarige verdachten zijn de bedragen gehalveerd. Dan kost het bezit 40 en het afsteken 66.

Telefoon in beslag genomen na overlast DIEVER - Dinsdagavond legde een 51-jarige vrouw uit deze plaats met een groot aantal telefoontjes naar de huisartsenpost de telefoonentrale plat. Daardoor was de huisartsenpost niet meer telefonisch bereikbaar. De hulp van de politie werd ingeroepen. Die ging naar het adres en nam de telefoon in beslag. Wegens het doen van valse meldingen en stalking wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw is doorverwezen naar de psychische hulpverlening.

Boeren benaderd voor hennepteelt ASSEN / EMMEN - In Drenthe worden de laatste tijd boeren benaderd door bedrijven die voor medicinale hennepteelt compleet ingerichte kweekcontainers bij het boerenbedrijf willen plaatsen. Medicinale hennepteelt is onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Een van die voorwaarden is dat het bedrijf een zogenaamd Verlof heeft van het Ministerie van WVS. Het bedrijf dat de Drentse boeren benadert heeft dit niet. Voordat een bedrijf kan beginnen met medicinale hennepteelt moet dit Verlof worden aangevraagd bij het Ministerie van VWS. In Nederland zijn slechts twee bedrijven die een dergelijk Verlof hebben.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur. Telefoon 0592-361268.