Gemeente Breda

Persberichten

19-12-2003

Nieuwe geografische onderdelen op gemeentelijke website

Vandaag zijn twee vernieuwde onderdelen op de gemeentelijke website www.breda.nl in gebruik genomen. In de hoofdrubriek Breda een digitale Stadsgids met stadsplattegrond en onder Wijk en buurt een klikbare kaart met de Bredase wijken. De bedoeling van de vernieuwde onderdelen is de toegankelijkheid van de informatie op de gemeentelijke website te verbeteren.

De digitale Stadsgids is een applicatie van Wegener Suurland, die ook verantwoordelijk is voor de inhoud van deze gids. Voorheen bestond de digitale stadsgids alleen uit woorden met alfabetisch zoeken en zoeken op trefwoord. Nu is een kaart van Breda toegevoegd waarop men kan zien waar bepaalde voorzieningen in Breda te vinden zijn. Daarnaast zijn uitgebreidere navigatiemogelijkheden opgenomen.
In de Stadsgids zit bovendien een stratenregister, zodat deze als stadsplattegrond te gebruiken is. Ook kan men hem als routeplanner binnen Breda gebruiken.

De Stadsgids is op de gemeentelijke website te vinden in de hoofdrubriek Breda.
Overigens is een soortgelijke digitale Stadsgids van Wegener Suurland op de website van meerdere steden, zoals Tilburg, Bergen op Zoom, Emmen en Zwolle terug te vinden.

In het onderdeel Wijk en buurt is een overzichtskaart opgenomen met de Bredase wijken daarop.
Door te klikken op een van de wijken kan men bepaalde informatie raadplegen, zoals een wijkkaartje, een korte kenschets, voorzieningen in die wijk, statistische informatie en stukken op de website over het stadsdeel waarin die wijk ligt.
In de toekomst kunnen ook andere databestanden, bijvoorbeeld van de afvalinzameling per wijk, aan deze kaart gekoppeld worden.

Voor statistische informatie kon overigens nog geen directe koppeling met informatie over elke wijk gemaakt worden. Voorlopig is volstaan met een koppeling naar Bredata, een applicatie van de gemeentelijke afdeling Onderzoek en Informatie. Daarin kan men zelf naar de gewenste soorten statistische informatie per wijk zoeken.

Breda, 19 december 2003