Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 19 december 2003

Provincie Groningen 19-12-2003 -

Appingedam: clandestiene zender
In een woning aan de Wethouder Huismanlaan in Appingedam heeft de politie vrijdagmorgen, in samenwerking met het agentschap Telecom van het Ministerie van Economische zaken, de illegale zender MOONLIGHT uit de lucht gehaald. Tegen de 23-jarige eigenaar en gebruiker van de zender is proces-verbaal opgemaakt. Zijn zendapparatuur is in beslag genomen.

Appingedam: vuurwerk in beslag genomen
De politie heeft vrijdagmorgen in een woning aan de Graaf Edzardstraat in Appingedam vuurwerk in beslag genomen. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van klachten uit de omgeving over frequent afsteken van vuurwerk. Uit onderzoek bleek dat de bewoner van de woning zich schuldig maakte aan het nagenoeg dagelijks afsteken van vuurwerk. In zijn huis troffen agenten 69 nitraatknallers aan. Deze zijn in beslag genomen. Tegen de bewoner (21) is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanrijding vrachtwagen met personenauto
Op de kruising van de Groningerweg met de Berlageweg vond vrijdagochtend een aanrijding plaats tussen een 28-jarige automobilist uit Groningen en een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hajdvdorog (Hongarije). Door de aanrijding werd de personenauto zwaar beschadigd. De vrouw is voor behandeling van haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeluk is niet geheel duidelijk en een nader onderzoek is ingesteld. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Groningen: dronken mannen op zoek naar kerstboom
Na een melding vrijdagochtend dat twee mannen zich onbevoegd op een afgesloten terrein van een tabaksfabriek aan de Theodorus Niemeyerstraat zagen agenten twee jongens, 18 en 19 jaar uit Groningen, op het terrein. De jongens zeiden dat ze als tuinman aan het werk moesten. Beide jongens roken nogal naar alcohol en de ter plaatse gekomen bewaking van de fabriek verklaarde dat de jongens niets op het terrein te zoeken hadden. Ze werden meegenomen naar het bureau waar bleek dat ze een kerstboom wilden afzagen. Beide hadden een zaag bij zich. Zonder boom en met een bekeuring verlieten ze het bureau.

Groningen: radarsnelheidscontroles
Op de Helperzoom werd vrijdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden waarbij van 332 voertuigen de snelheid werd gemeten. 14 reden sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogste snelheid 76 km per uur. Op de Verlengde Hereweg werd dezelfde ochtend de snelheid van 1030 voertuigen gemeten. 65 reden harder dan 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 85 km per uur.