Politie Drenthe

Vrijdagmiddag 19-12-03

Assen 19-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Woninginbraak
EMMEN Een 75-jarige bewoonster van een woning aan de Fokkingeslag bemerkte dat er ingebroken was in haar woning. De vrouw die vandaag naar familie in Bosnië af zou reizen ontdekte dat er tijdens haar afwezigheid van gisteravond 19.00 uur en vanochtend 08.45 uur ingebroken was. De dader wist via een uitzetraam een groter raam te openen en naar binnen te klimmen. Uit de gereedstaande tassen werd een bedrag aan geld, sieraden en rookwaar weggenomen.

Winkeldiefstal
EMMEN Een 40-jarige inwoonster van Emmen is vanmiddag betrapt bij een winkeldiefstal aan het Mondriaanplein. De vrouw nam kleding mee. Ze werd betrapt toen ze door de detectiepoortjes liep en het alarm afging. Na aanhouding kreeg de vrouw een snelrechtdagvaarding.

Auto te water
STIELTJESKANAAL Vanmorgen reed een 47-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam op het Stieltjeskanaal met haar auto tengevolge van de gladheid het Stieltjeskanaal in. Op eigen kracht wist de niet gewonde bestuurster uit haar auto te klimmen. De auto die geheel onder water verdween werd afgesleept.

Opslag (illegaal) vuurwerk
ZUIDWOLDE Vanmiddag werd er onderzoek naar opslag (illegaal) vuurwerk gedaan bij een woning aan het Julianaplein. Bij de 60-jarige bewoner werden 10 Chinese rollen(100000-klapper), 2000 strijkers, een vuurwerkpistool en een grote hoeveelheid siervuurwerk inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en voor het in bezit hebben van meer dan 10 kilo legaal siervuurwerk. Het in bezit hebben van een vuurwerkpistool is strafbaar volgens de Wet Wapens en Munitie.

Politie zoekt bestuurder bromfiets
EMMEN De politie vraagt medewerking bij haar onderzoek. Donderdag 11 december vond er om halftwee een aanrijding plaats op kruising Angelsloerdijk Meijersweg tussen een 71-jarige vrouw op een brommobiel (gehandicaptenvoertuig) en een bromfietser. De bromfietser is direct na het ongeval weggelopen. Hij liep met de helm in de hand weg langs de Es-dal school richting de Boermarkeweg. De man was mogelijk gewond aan zijn linkerbeen en had een Noord-Afrikaans uiterlijk, was ca. 35 jaar oud en zon 175- 180 m.lang. De man droeg een beige jas en een donkere broek. Hij droeg zijn haar kort met een zijscheiding. Graag wil de politie via (0900-8844) in contact komen met getuigen die meer kunnen vertellen over de bestuurder van de bromfiets.