Gemeente Bladel > Waarderingssubsidie voor bouwers van carnavalswagens
---

Waarderingssubsidie voor bouwers van carnavalswagens

Gemeente verdeelt EUR 4.000,00

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat er binnen de gemeente activiteiten zijn die jongeren aanspreken en hen een zinvolle vorm van vrijetijdsbesteding bieden. Via het jongerenopbouwwerk neemt de gemeente daarvoor ook initiatieven. Daarnaast wil het gemeentebestuur regelmatig zijn waardering voor bepaalde activiteiten uiten door een subsidie te verstrekken. Er is nu éénmalig een budget van EUR 4.000,00 beschikbaar gesteld, te verdelen onder de bouwers van carnavalswagens.

Carnavalswagens

Een activiteit waar veel jongeren bij betrokken zijn, is het bouwen van carnavalswagens. Gedurende een flink aantal maanden zijn veel jongerengroepen fanatiek bezig een zo mooi en origineel mogelijke wagen te bouwen. Tijdens de lokale optochten zijn dan ook de meest prachtige creaties te bewonderen. Daarbij wordt in goede onderlinge verstandhouding een sportieve strijd aangegaan met collega-wagenbouwers. Het samen bouwen aan een carnavalswagen is in de eerste plaats natuurlijk bijzonder leuk en gezellig, maar daarnaast leren jongeren hiermee om samen te werken. Ze hebben een gezamenlijk doel, waarbij ieder zijn eigen taak en verantwoordelijkheid heeft. Dat willen we als gemeente belonen en stimuleren. Om onze waardering voor zowel de activiteit als het uiteindelijke resultaat te laten blijken, hebben we een éénmalig budget van EUR 4.000,00 beschikbaar gesteld. Dat verdelen we onder de bouwers van carnavalswagens in onze gemeente.

Aanmelden vóór 29 december 2003

Wij nodigen iedereen uit in de gemeente Bladel, die van plan is of al bezig is voor 2004 een carnavalswagen te bouwen, dit uiterlijk 29 december aanstaande te melden bij de afdeling Welzijn (tel. 361636). Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 2 januari wordt bekendgemaakt hoeveel groepen zich hebben aangemeld en welk bedrag voor elke groep beschikbaar is.


---