WSPA

WSPA bevrijdt circusbeer

Laatste Britse circusbeer bevrijd

Utrecht 19 december - In Engeland heeft de World Society for the Protection of Animals (WSPA) donderdag 18 december de laatste Britse circusbeer bevrijd. Fred de Beer, een 10 jaar oude Amerikaanse zwarte beer, is op kosten van British Airways naar Canada gevlogen, waar hij z'n intrek zal nemen in berenopvangcentrum 'Bear With Us' in Ontario.

Hiermee is een kerstwens van honderden Britten in vervulling gegaan. Zij leefden al lange tijd mee met Fred, die de afgelopen drie jaar als huisdier moest doorbrengen op een troosteloos veldje naast de circuswagen moest doorbrengen.

Omdat de beer z'n hele leven in gevangenschap heeft geleefd, kan hij niet worden teruggezet in het wild. Een opvangcentrum in een semi-wilde omgeving is dan de beste oplossing. In Ontario zal Fred voor het eerst van z'n leven kunnen spelen met andere beren. Er zijn bomen om in te klimmen en zelfs een meertje om in te zwemmen.

De reddingsoperatie wordt gefinancierd en uitgevoerd door de WSPA. De WSPA betaalt ook de kosten van het verdere levensonderhoud van Fred.

De WSPA, de World Society for the Protection of Animals, is de grootste internationale dierenbeschermingsorganisatie door een netwerk van 460 lidorganisaties in ruim 100 landen. De WSPA biedt (nood)hulp aan dieren in landen waar de wil, de kennis of het geld ontbreekt om dieren te helpen. De WSPA is officieel adviseur van de Verenigde Naties.