Novem


19-12-2003 Rol van Novem: Subsidieverlener
Meer doen met minder techniek voor de basisvorming

Meer doen met minder, Techniek voor de basisvorming

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat was de gedachte achter dit DEMO-project, dat in 2001 en 2002 werd ingepast in de reguliere methode Techniek van de basisvorming. Primair doel was het maken van een website die `hangt' in een zo geheten leeromgeving "Question Mark Perception", die lesmateriaal en een toets bevat. Gebruikersdagen en workshops moesten docenten stimuleren de website in het lesprogramma te verwerken en om kennis op te doen van de DEMO-projecten.

Lessen en successen
* De site (www.bavotechniek.nl) is opgeleverd en voor iedereen toegankelijk. Leerlingen kunnen een instaptoets doen, per project afsluiten met een eindtoets en op de site een energiecertificaat halen.
* De gebruikersdag voor 100 docenten en het versturen van een leaflet aan zo'n 1500 docenten hebben geen noemenswaardig effect gehad. Het aantal bezoeken aan de site valt tegen. * Zonder DEMO was de site nooit ontwikkeld, omdat het geen commercieel project was. De begeleiding en belangstelling hebben gezorgd voor afronding van het project.
* Ondanks de goede begeleiding heeft ThiemeMeulenhoff geen plannen voor andere gesubsidieerde projecten, mede aangezien de eerste ervaring met de administratieve afhandeling rond zo'n subsidieproject als omvangrijk is ervaren

Mee informatie over het het demoprogramma en de hierin uitgevoerde projecten: www.demo.novem.nl.

Dit project wordt door Novem uitgevoerd in het DEMO programma (www.demo.novem.nl). Dit programma wordt gedaan in opdracht van het ministerie van VROM en heeft als doel om marktbelemmeringen weg te nemen bij de marktintroductie van schone voer en vaartuigen