Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

19 december 2003

Onderwerp: vuurwerkvangst in Achterhoek.

De douane heeft vannacht bij een controle op de A 12 onder Berhg zo'n 600 kilo vuurwerk aangetroffen in een bestelbus. De bestuurder, een 47-jarige man uit Maartensdijk is aangehouden en in verzekering gesteld. Het Regionaal Vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland stelt een verder onderzoek in.

De bestelbus werd vannacht rond 02.00 uur door de douane tijdens een routinecontrole op de A 12 aan de kant gezet. In de laadruimte werden 50 dozen met 100.000 klappers aangetroffen, goed voor zo'n 600 kilo illegaal vuurwerk..

De regiopolitie werd geïnformeerd en de bestuurder en passagiere werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem. De vrouw is in de loop van de nacht heengezonden.
De man is in verzekering gesteld en wordt komende week voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen . De bus en het vuurwerk zijn in beslag genomen. Het vuurwerk is naar een daarvoor geschikte ruimte afgevoerd.
Voor het Regionaal Vuurwerkteam Noord- en Oost-Gelderland is dit het vierde onderzoek waarin aanhoudingen zijn verricht. In totaal is nu zo'n 750 kilo vuurwerk in beslag genomen. Eerdere aanhoudingen vonden plaats in Ermelo (3 personen) Wapenveld (1 persoon) en Apeldoorn ( 1 persoon).
Einde bericht

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52