NATIONALE GROTE CLUBACTIE

Voetbalclinic FC Twente

FC Twente organiseert Grote Clubactie voetbalclinic 35 kinderen krijgen training van spelers van Jong FC Twente.

De kneepjes van het échte voetbalspel Afgelopen woensdag 17 december vond de Grote Clubactie voetbalclinic plaats bij FC Twente. De 35 beste lotenverkopers uit de omgeving van Enschede werden uitgenodigd om een spectaculaire clinic bij te wonen bij FC Twente. De kinderen kropen deze middag in de huid van een echte profvoetballer! Tijdens het programma bekeken de kinderen een videofilm over de door FC Twente gewonnen Amstel Cup finale in 2001 en kregen zij een rondleiding door het Diekman stadion. Hoogtepunt van de middag was de training waaraan de kinderen deelnamen. Deze training stond onder leiding van oud-speler Evert Bleuming en werd tevens begeleid door een aantal spelers van Jong FC Twente. Tijdens deze training werd de kinderen de fijne kneepjes van het vak geleerd. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en hebben een hele leuke middag bij FC Twente beleefd.

Loterij Met het organiseren van een loterij zet de Grote Clubactie zich al meer dan 30 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven. Clubs verkopen loten voor 2,50 euro, waarvan 2,00 euro per lot ten goede komt aan de vereniging. 80% gaat dus direct naar de clubkas. Er doen 7500 verenigingen mee en in totaal betekent dit ieder jaar weer een opbrengst van meer dan 7 miljoen euro. Een welkome aanvulling in een tijd waarin de overheid steeds meer subsidiekranen sluit.

Jonge vrijwilligers extra beloond Doordat steeds meer verenigingen zich aanmelden en het aantal loten dat ieder jaar verkocht wordt nog steeds stijgt, is de Grote Clubactie dit jaar meer dan ooit tevoren alert op de bijzondere inspanning van de lotenverkopers. Z¡j doen uiteindelijk al het werk. Er zijn dit jaar al 15.000 jonge lotenverkopers beloond met een kaartje voor Circus Herman Renz. Nu worden ook nog eens de beste lotenverkopers van de regionale voetbalverenigingen beloond. Er hebben al verschillende voetbalclinics plaatsgevonden bij Eredivisieclubs in Nederland. Zo hebben naast FC Twente ook Sc Heerenveen, RKC Waalwijk en FC Zwolle al een voetbalclinic voor de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie georganiseerd. De komende weken worden er ook nog bij andere Eredivieclubs voetbalclinics gehouden. Verder heeft de Grote Clubactie nog vele andere aantrekkelijke give-aways voor de beste lotenverkopers.

Informatie Voor meer informatie kunt u terecht bij de Nationale Grote Clubactie, Postbus 440, 5000 AK Tilburg. Bellen of e-mailen kan ook: telefoon
013-4552825, e-mail: grote@clubactie.nl

19 dec 03 13:16