Gemeente Apeldoorn

Terugblik raadsvergadering 18 december 2003

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van het jaar heeft de raad op donderdag 18 december onder meer besluiten genomen over de onderwerpen werk en bijstand, coffeeshopbeleid, sociale visie en ambulante handel.

Raadsopdracht Kaderstelling Wet werk en bijstand

Na een discussie die vooral nog ging over de gesubsidieerde arbeid is de aangepaste raadsopdracht met algemene stemmen aanvaard. Dit betekent dat de gemeente zich er sterk voor maakt zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden, óók voor wat betreft de gesubsidieerde arbeid.

Coffeeshopbeleid

De belangrijkste conclusies naar aanleiding van de discussiepunten zijn; dat in het nieuwe beleid er één coffeeshop buiten het centrum gevestigd kan worden; dat er geen terrasjes worden toegestaan bij een coffeeshop en dat het aantal coffeeshops wordt teruggebracht naar 5. Stemgedrag op dit onderwerp: 34 raadsleden stemden in met het voorstel, alleen de SGP (2 raadsleden) stemde tegen.

Sociale visie

De sociaal strategische visie van Apeldoorn Apeldoorn 2020, betrokken en actief, is, na een kleine wijziging, met algemene stemmen aanvaard.

Nota Ambulante Handel

Het voorgestelde onderzoek in het raadsvoorstel nota ambulante handel kan worden uitgevoerd. Gekeken gaat worden naar nieuwe mogelijkheden voor het optimaliseren en instellen van nieuwe marken in Apeldoorn en het moderniseren van het standplaatsenbeleid. Ook worden de mogelijkheden voor straattheater meegenomen in het onderzoek. De nota is met algemene stemmen aanvaard, met een aantekening van de SGP tegen een zondagsmarkt te zijn.

Interpellatie politiepost Zuid

Deze interpellatie van de PvdA over de vestigingsplaats politiepost Zuid heeft niet tot een andere keuze geleid. De interpellatie werd in het debat vooral gesteund door de zorgen die Gemeentebelangen en GroenLinks hebben geuit. Na een debat was de conclusie dat de politiepost Zuid toch aan de Europaweg komt en dat de raad niet tot het uiterste wil gaan om toch tot een andere locatiekeuze te komen. Benadrukt werd dat het belangrijk is dat de regionale politiepost in ieder geval in Apeldoorn blijft.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19-dec-2003 12:25