CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 18 december 2003 CDA: Wethouder Hulman heeft zn verantwoordelijkheid genomen

De gemeenteraad debatteerde vandaag over de verduisteringen bij museum Boijmans Van Beuningen, naar aanleiding van het rapport van Vermeulen. Op voorhand stelt woordvoerder Van der Heijden dat het College terecht heeft gewacht met publicatie en het voeren van de discussie totdat het justitieel onderzoek dat verdraagt.

De CDA-fractie oordeelt dat ernstige fouten zijn gemaakt bij het beoordelen en aangaan van het contract met betrekking tot de moneymanager. Maar woordvoerder Frans Jozef van der Heijden acht het optreden van wethouder Hulman gepast: Verantwoordelijkheid nemen zoals wethouder Hulman volkomen correct heeft gedaan, ook waar het de persoon van zijn voorganger betreft, siert hem. Verantwoordelijkheid nemen is niet automatisch hetzelfde als afstraffen.

Frans Jozef van der Heijden zegt over het rapport en de aanbevelingen: dat de aanbevelingen thans, toen gemaakte fouten en beoordelingen redelijk repareren, maar dat waar intern de controle gefaald heeft of althans niet voldoende alert is geweest, het een zaak van het College is om daarover interne ernstige corrigerende gesprekken te voeren. De CDA-fractie vindt het nog te vroeg om het College daarover nu al aan te spreken.