Gemeente Oldenzaal



Gepubliceerd op 24-11-2003 Kerstmarkt in Rheda-Wiedenbruck

In de maand december vindt in Rheda-Wiedenbruck de traditionele Christkindlmarkt plaats. Een sfeervol ingerichte kerstmarkt kunt u daar aantreffen. De gemeente Oldenzaal en de Oldenzaalse VVV organiseren dit jaar traditiegetrouw een busreis naar deze kerstmarkt. Wanneer u wenst mee te gaan naar onze partnerstad, kunt u zich vanaf heden aanmelden bij de plaatselijke VVV.

Programma
Op vrijdag 19 december aanstaande vertrekt om 8.00 uur vanaf de Ganzenmarkt een bus naar onze partnerstad. Om 10.30 uur wordt u door het gemeentebestuur van onze partnerstad ontvangen met koffie en broodjes. Vervolgens zal een bezoek worden gebracht aan het Heimatmuseum. Tevens zal er een wandeling door Flora West-Falica gemaakt worden. Onder leiding van een gids zal een wandeling langs historische gebouwen gemaakt worden. Wanneer de tijd dit mogelijk maakt, wordt er een rondrit door Rheda-Wiedenbruck gemaakt. Vanaf 15.00 uur kunt u de tijd zelf invullen.

Kerstmarkt
Vanaf 16.00 uur is de Christkindlmarkt geopend, waar u een bezoek aan kunt brengen.

Vertrek
Het ligt in de planning dat de bus om 19.00 uur richting Oldenzaal vertrekt. De aankomst in Oldenzaal is rond 21.00 uur.

Aanmelding
Indien u wilt deelnemen aan het bezoek aan Rheda Wiedenbruck, dan kunt u daarvoor een kaartje kopen bij de VVV. De kosten bedragen 15,-. Er zijn in totaal 50 plaatsen beschikbaar. Op = op. De kaarten worden verkocht tot en met 16 december 2003. terug]

Gepubliceerd op 24-11-2003 Ganzenmarkt Westzijde

In mei 2003 is de prijsvraagprocedure voor de Ganzenmarkt Westzijde gestart. Deze pro-cedure houdt in dat Oldenzaalse bouwbedrijven in de race zijn voor de bouwlocatie Ganzenmarkt, Gasthuisstraat en St. Plechelmusplein. De procedure is onderverdeeld in de stappen, te weten:


1) inschrijving van Oldenzaalse bouwbedrijven
2) architectenkeuze van de inschrijvers
3) prijsaanbieding
4) ontwerp

5) keuze door de burger.

Het doorlopen van de stappen 1 en 2 heeft ertoe geleid dat 7 bedrijven een prijsaanbieding konden doen. Geen van deze 7 bedrijven voldeed echter aan de voorwaarden, die gesteld waren aan de prijsaanbieding. Dit betekent dat niet kon worden doorgegaan naar stap 4; het ontwerp. Vervolgens is er politiek voor gekozen om de prijs bekend te maken aan de 7 bedrijven met de vraag of ze bereid zijn voor dat bedrag verder te gaan met de procedure. Dit houdt in dat het winnende bedrijf dan tezijnertijd (verwachting voorjaar 2004) dat bedrag voor de grond dient te betalen. Indien geen van de 7 bedrijven hiertoe bereid zou zijn, was het streven om landelijke ontwikkelaars te benaderen. Op 10 november is aan de Oldenzaalse bedrijven de prijs bekend gemaakt en op 18 november j.l. is gebleken dat 5 van de 7 bedrijven bereid is verder te gaan met de procedure voor dat bedrag.

Dit betekent dat nu kan worden gestart met stap 4; het maken van de ontwerpen. Er worden dus 5 ontwerpen gemaakt in de komende maanden. Deze ontwerpen worden (mits zij voldoen aan de gestelde voorwaarden en vereisten) voorgelegd aan de Oldenzaalse bevolking. Alle stemgerechtigde Oldenzalers kunnen vervolgens aangeven welk ontwerp zij het liefst gerealiseerd zien. De planning is dat in februari of maart de ontwerpen aan de bevolking worden voorgelegd. terug]