Stern Groep


Persbericht 18 december 2003

STERN WINSTGROEI 2003 VAN STERN GROEP MINSTENS 10% EN HOGERE WINST IN 2004

Stern Groep NV, beursgenoteerde automotive groep, verwacht op basis van de resultaten van het lopende boekjaar, dat het resultaat na belastingen voor het gehele jaar 2003 tenminste 10% hoger zal uitkomen dan in 2002 (EUR 10,1 miljoen). Dit is in lijn met de eerder afgegeven prognoses.

Gang van zaken 3e kwartaal De resultaten van de autodealerbedrijven zijn in het derde kwartaal niet meegevallen door vraaguitval en door acties van importeurs van enkele volumemerken, die de prijzen voor gebruikte auto's onder druk hebben gezet. Aangezien Stern Groep gewoon is per kwartaal-ultimo de voorraden te (her)waarderen naar handelswaarde, is van die lagere waardering per eind september direct een negatieve invloed uitgegaan op de resultaten van de autobedrijven. De autodiensten (dealerlease en wagenparkbeheer) en autoschadeherstel hebben, de marktomstandigheden in aanmerking genomen, goede resultaten laten zien.

Vooruitzichten 2003 De resultaten van oktober en november zijn duidelijk beter dan die van het derde kwartaal. Op basis van deze betere resultaten en enkele incidentele baten uit hoofde van de verkoop van 3 dealerbedrijven Boekenroode (BMW), Amjo (BMW) en EGAC (Opel), blijft de Directie van mening dat het resultaat na belastingen voor het gehele jaar 2003 tenminste 10% hoger zal uitkomen dan het resultaat na belastingen van 2002 (EUR 10,1 miljoen).

Winst per aandeel 2003 Het tijdsgewogen aantal uitstaande aandelen is in 2003 gestegen met 14,8% naar 3.406.050 (2002: 2.965.972). De winst per aandeel over 2003 zal met het oog hierop wellicht gering dalen ten opzichte van de winst per aandeel over 2002 (EUR 3,40 per aandeel).

Vooruitzichten 2004 positief Indien de economie en de automarkt in 2004 niet verder verslechteren verwacht de Directie ook in 2004 een hoger resultaat na belastingen. Synchronisatie van inkoopprocessen, benutting van het verbeterpotentieel in de werkplaatsen en stringente kostenbeheersing zullen daar in belangrijke mate aan bijdragen.

Amsterdam, 18 december 2003 Directie Stern Groep NV

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Kwast, directievoorzitter Telefoon: 020-6136028

STERN GROEP N.V.

Stern Stern Groep is een van de grotere ondernemingen op automotive gebied in Nederland, met Amsterdam als basis. De activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd in de Randstad, Noord-Holland, midden Nederland en in Brabant. Stern Groep realiseert thans een omzet van circa EUR 750 miljoen op jaarbasis met ca. 2.000 werknemers. De aandelen Stern Groep N.V. zijn aan Euronext in Amsterdam genoteerd. Stern Groep kent drie kernactiviteiten: de exploitatie van Autobedrijven, de levering van Autodiensten en de activiteiten op het gebied van Autotechniek. De Autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen in vijf clusters meerdere vooraanstaande merken als Mercedes-Benz en Chrysler, Opel, Fiat en Alfa Romeo, Ford, Land Rover en Volvo, Renault, Volkswagen en Audi. De Autobedrijven beschikken gezamenlijk over ruim 60 vestigingen. Met de Autodiensten is Stern Groep actief op het gebied van wagenparkbeheer (Stern AutoPartners) en dealerlease (Stern AutoLease) en, nog op kleine schaal, autoverhuur. Met Autotechniek is Stern Groep actief op het gebied van autoschadeherstel (Stern Autoschade) en het inbouwen van bedrijfswageninrichtingen (SternTec).