TenneT


TenneT koopt TZH (18-12-2003)

Arnhem, 18 december 2003 - Vanochtend heeft de overdracht van de aandelen van regionaal netbeheerder B.V. Transportnet Zuid-Holland (TZH) aan TenneT plaatsgevonden. Daarmee is TenneT in het bezit gekomen van 680 km hoogspanningsverbindingen (500 km 150 kV-net en 180 km 380 kV-net) en 21 schakelstations in Zuid-Holland. De ruim honderd TZH-medewerkers worden in de TenneT-organisatie opgenomen, waardoor het aantal medewerkers van TenneT op ruim 400 komt. Medio dit jaar werd de eerste aanzet voor de overname van TZH gedaan.

Beheerder van het landelijk hoogspanningsnet TenneT is gevestigd in Arnhem, TZH in Voorburg. De werkzaamheden van TZH worden voortgezet onder de naam TenneT Zuid-Holland. TZH zal zo spoedig mogelijk worden geïntegreerd binnen TenneT. De overname betreft de gehele onderneming. Mede vanwege de toename van werkzaamheden bij TenneT zal er geen sprake zijn van gedwongen ontslagen.

TenneT heeft hiermee circa 40% van het landelijk transportnet in eigendom. Het overige deel is in handen van vijf energiebedrijven. Het is de ambitie van TenneTook deze netten uit oogpunt van kwaliteit en efficiency onder één noemer te brengen zodat bewaking, onderhoud en investeringen centraal kunnen worden aangestuurd.

TenneT betaalt 249 miljoen euro voor TZH inclusief de uitstaande en rentedragende schulden van TZH ter waarde van 80 miljoen euro.