Gemeente Ede

nummer 298 / Ede, 18 december 2003

Gemeente Ede maakt afspraken over budgetsubsidies 2004

De gemeente Ede heeft met 54 instellingen op het gebied van Educatie, Welzijn en Zorg (EWZ) afspraken gemaakt over de budgetsubsidies 2004. In totaal gaat het om een bedrag van EUR 16,4 miljoen.

Een budgetsubsidie is een subsidie die voor de duur van één of meerdere jaren wordt toegekend aan instellingen die in ruil daarvoor een product of een prestatie leveren. Daarnaast kent de gemeente nog waarderingssubsidies en investeringssubsidies. Waarderingssubsidies zijn stimuleringsbijdrages in een activiteit of activiteiten en een investeringssubsidie is een subsidie in de kosten van aankoop, stichting of verbouwing van accommodaties binnen de gemeente Ede of voor het treffen van bijzondere voorzieningen. In totaal keert de gemeente Ede op het gebied van Educatie, Welzijn en Zorg jaarlijks voor zo'n EUR 25 miljoen aan subsidie uit.

In de afspraken over de budgetsubsidies voor 2004 is een algemene korting 4 % verwerkt. De instellingen zullen deze korting opmoeten brengen door efficiënter te werken. Ook zijn specifieke kortingen verwerkt. De korting geldt alleen voor het gemeentelijk aandeel van de subsidies.