Gemeente Doorn


Milieu

Mandaatbesluit milieudienst zuidoost-utrecht

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij op 29 juli 2003 besloten hebben om - onder gelijktijdige intrekking van het Mandaatbesluit van 1999 - het Mandaatbesluit Milieudienst Zuidoost-Utrecht vast te stellen. In dit mandaatbesluit zijn een aantal nader omschreven bevoegdheden van burgemeester en wethouders en de burgemeester aan de directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Milieudienst Zuidoost-Utrecht overgedragen. Deze bevoegdheden betreffen het in naam en onder verantwoordelijkheid van burgemeester en wethouders of burgemeester ondertekenen en afdoen van gemeentelijke milieubesluiten. De directeur mag deze bevoegdheden uitoefenen bij de voorbereiding en uitvoering van de door de gemeente aan haar overgedragen taken. Ook mag zij ondermandaat verlenen aan afdelingshoofden en coördinatoren die werkzaam zijn bij de Milieudienst Zuidoost-Utrecht. Het besluit treedt in werking met ingang van vrijdag 19 december 2003. Het volledige besluit ligt gedurende zes weken na de dag van bekendmaking ter inzage op de volgende adressen:
* de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30-12.30 uur en 13.30-17.00 uur)
* de gemeente Doorn, Raadhuisplein 2 in Doorn (iedere werkdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag van 13.30-16.30 uur). Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doorn (Postbus 200, 3940 AE Doorn). Het bezwaarschrift dient in ieder geval te bevatten:
* de naam en het adres van de indiener en de dagtekening;
* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;
* de gronden van het bezwaar.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken met ingang van vrijdag 19 december 2003. Het bezwaarschrift dient voor het einde van deze termijn ter post te zijn bezorgd, mits het niet later dan een week na afloop van de termijn door ons is ontvangen. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (schorsing) worden verzocht bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Het griffierecht bedraagt EUR 116,- voor individuele personen en EUR 232,- voor rechtspersonen.

Ruimen vuurwerk

Tijdens de jaarwisseling wordt traditiegetrouw vuurwerk afgestoken. Het mag bekend zijn dat aan het afsteken van vuurwerk risico's zijn verbonden. Maar ook niet ontploft vuurwerk dat op straat is blijven liggen kan nog gevaar opleveren. Het komt maar al te vaak voor dat vooral kinderen op Nieuwjaarsdag op zoek gaan naar deze zogenaamde blindgangers. Het is natuurlijk spannend om te proberen dit vuurwerk alsnog te ontsteken. Juist hiermee, zo blijkt elk jaar weer, gebeuren veel ongelukken. Ook geeft afgestoken vuurwerk rommel op straat. Daarom heeft de gemeente weer besloten om op Nieuwjaarsdag vanaf 07.00 uur vuurwerkresten te gaan ruimen. Hiervoor gaan een aantal medewerkers van de wijkteams aan de slag, bijgestaan door veegmachines. Men probeert in korte tijd zoveel mogelijk vuurwerkresten te ruimen. Om het meeste effect te bereiken vragen wij echter ook uw medewerking door na afloop `s nachts uw eigen vuurwerkresten zo veel mogelijk te verwijderen. Door uw en onze inspanningen geven wij de actie `Vuurwerk' een uitstekende kans van slagen!

Schone trottoirs bij gladheid

Bij gladheid gaan de gemeentelijke strooiploegen op pad om de wegen weer goed berijdbaar te maken. De hoofdwegen N225 en N227 worden zowel binnen als buiten de komgrenzen gestrooid door de Provinciale Waterstaat. De busroutes hebben prioriteit. Bij aanhoudende gladheid, vooral door sneeuw, is het een hele toer om de wegen veilig te houden. Dit gaat vaak ten koste van de situatie in de wijkstraten. Met name trottoirs kunnen spiegelglad worden, vooral als het `s nachts vriest. Voor de gemeentelijke gladheidbestrijders is het onmogelijk om in zo'n situatie op korte termijn hier wat aan te doen.

Wat kunt u zelf doen? Mogen wij daarom aan u vragen wat medewerking te verlenen? Dat kunt u doen door even het trottoir (indien van toepassing) voor uw huis mee te nemen als u uw toegangspad naar uw woning schoonmaakt, vooral in situaties met sneeuw en ijzel. Hiermee wordt ongemak en het ontstaan van gevaarlijke situaties voor u en voetgangers voorkomen. Het ruimen van sneeuw kan het beste zo snel mogelijk na een bui gebeuren met behulp van een bezem en bij voorkeur voordat er op wordt gelopen. Zout is niet direct aan te bevelen omdat na het uitwerken ervan weer gladheid kan optreden. Bij ijzel verdient het aanbeveling een beetje zand te gebruiken om stroefheid te krijgen om over te kunnen lopen. Mocht u nadere informatie wensen dan kunt u natuurlijk altijd even met uw wijkbeheerder bellen. Voor Wijk Noord is dat de heer G. Hardeman (06-22255847) en Wijk Zuid, de heer J. de Klaver (06- 22255848). Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld!