Politie Limburg-Zuid

Man overleden bij aanrijding

Beek 18-12-2003 - Op 17 december 2003 (13.16 uur) kwam de melding binnen dat op de Pr. Mauritslaan in Beek een man onder een vrachtauto terecht was gekomen. Het slachtoffer bleek kort daarna aan zijn verwondingen te zijn overleden.

De 42-jarige inwoner van Geleen fietste met zijn 13-jarig neefje over de Pr. Mauritslaan in Beek in de richting van Maastricht. Zij werden ingehaald door een Duitse vrachtauto met oplegger. Op het moment dat deze 50 ton wegende combinatie naast de man kwam, raakte deze om nog onbekende oorzaak, de fietser die daardoor onder de vrachtauto terecht kwam. Het slachtoffer raakte bekneld onder de achteras van de trekker. De Geleendenaar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het neefje kwam met de schrik vrij.

Er moest zwaar materieel aan te pas komen om de 50 ton wegende combinatie enkele tientallen centimeters omhoog getild te krijgen. Daarna kon het stoffelijk overschot worden geborgen. De Duitse chauffeur raakte in een shock en werd opgevangen door medewerkers van het bureau Slachtofferhulp. Ook voor de jongen werd hulpverlening geregeld. Het doorgaande verkeer van Beek moest gedurende een drietal uren worden omgeleid. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak en juiste toedracht van dit ongeval.