CAESAR VIA NOVA

Caesar Groep en Consurance samen verder

Utrecht, 17 december 2003. ICT-onderneming Caesar Groep uit Utrecht tekende onlangs een overname- overeenkomst met het bedrijf Consurance (IT) Business Consultants B.V. Dit consultancybedrijf is gespecialiseerd in de sector verzekeringen. Consurance ondersteunt klanten bij het bepalen en uitvoeren van beleidsstrategieën. Hans van der Kooij, directeur Caesar Groep: 'Met de eerdere samenwerking en nu de overname versterken we onze positie in de voor ons belangrijke marktniche verzekeringen, met name voor intermediairs in verzekeringen. Dat past perfect bij onze nieuwe strategie.' Bij de overname zijn 15 medewerkers betrokken.

Gevolgen voor klanten De dienstverlening van Consurance blijft ongewijzigd. De adviezen kunnen door de samenwerking ook geconcretiseerd worden in passende ICT-oplossingen met rendementsgarantie. John van Daalen, directeur van Consurance: 'De combinatie van onze kennis van de branche en ons continue streven naar optimalisatie van de bedrijfsprocessen bij onze klanten, past volledig binnen de nieuwe strategie van de Caesar Groep: ICT-oplossingen waar klanten op basis van hun performanceverbetering in willen blijven investeren.' Consurance is reeds enige jaren in het pand van Caesar gevestigd.

Heroriëntatie strategie De Caesar Groep heeft in 2003 een strategische heroriëntatie afgerond. De kern van de strategie van operational excellence blijft behouden, maar de toegevoegde waarde is aangescherpt. Caesar kiest voor branchegericht werken; o.a. in de sector verzekeringen. Door de overname van Consurance versterkt Caesar haar kennis van de branche en is ze in staat om opdrachtgevers te voorzien van (maatwerk) ICT-oplossingen met rendementsgarantie: systemen die aantoonbaar de prestatie van een organisatie moeten verbeteren. Vanaf 1 januari a.s. zal de Caesar Groep haar dienstenpakket voor de verzekeringsbranche in de markt zetten.

De Caesar Groep De Caesar Groep is in 1993 opgericht en gevestigd in Utrecht. De Caesar Groep bestaat uit tien ICT-ondernemingen, elk met een eigen specialisme. Er werken ca. 350 medewerkers. Het gemeenschappelijk element is de strategie gericht op het leveren en managen van 'ICT met rendementsgarantie'. Wat feiten op een rij: Volgens onafhankelijk onderzoek is Caesar Groep de beste IT-adviseur van 2003 (Management Team, november 2003) In het boek 'De beste ICT-bedrijven om voor te werken'komt de Caesar Groep voor op de tweede plaats (2000-2003) Caesar is één van de 100 krachtigste ICT-bedrijven in Nederland, volgens onderzoek van vakblad Computable (2002) Oprichter Hans van der Kooij wordt Manager van het Jaar 1999 (2000) In 2002 behaalde de Caesar Groep een bruto toegevoegde waarde Euro 22.797 mille en bedroeg het bedrijfsresultaat Euro 114 mille.


- EINDE BERICHT -