ACCENTURE

Accenture biedt 100 afgestudeerden nog in 2003 een baan

P E R S B E R I C H T

Grootste behoefte aan academisch geschoolde starters sinds zomer 2000
Amsterdam, maandag 1 december 2003 - Het adviesbureau voor management, technologie en outsourcing Accenture maakt vandaag bekend nog voor het einde van het jaar 100 afgestudeerden een baan te kunnen bieden. De behoefte aan recent afgestudeerde academici met maximaal drie jaar werkervaring is zo groot, dat op 18 en 19 december aanstaande een speciale banenmarkt wordt georganiseerd. Binnen een week na de selectiedagen zullen de geschikte kandidaten een contract aangeboden krijgen bij Accenture. Bij Accenture werken wereldwijd 83.000 mensen, van wie bijna 1000 in Nederland.

De forse toename van het aantal vacatures is het gevolg van de grotere vraag onder klanten naar de dienstverlening van Accenture over de gehele linie. 'Zowel in business consulting als op het gebied van IT heeft Accenture behoefte aan meer mensen', aldus Sander van 't Noordende, managing director van Accenture in Nederland. Het gaat onder andere om functies als consultant in de financiële dienstverlening, de energiemarkt, de chemische industrie, verkeer, vervoer en transport, de (tele)communicatiebranche en bij de overheid. Voor de functies is Accenture in het bijzonder op zoek naar bedrijfskundigen, economen, econometristen en technici. Ook academici met andere studierichtingen worden uitgenodigd naar de selectiedagen te komen. 'We zijn blij dat we dit geluid kunnen laten horen', aldus Van 't Noordende. 'Er wordt in Nederland anno 2003 zeer veel werk verzet om de concurrentieslag met het buitenland niet te missen en veel bedrijven investeren juist nu in hun bedrijfsorganisatie en op gebied van informatietechnologie. Dat vertaalt zich bij ons in concrete banengroei.'

Geïnteresseerden kunnen zich telefonisch bij de Recruiting afdeling van Accenture voor de selectiedagen aanmelden (tel 020 - 5933993), of direct online solliciteren via de site www.accenture.nl.

Over Accenture
Accenture is een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technology services en outsourcing. Zij werkt met haar klanten samen om hen te helpen hun ambities te realiseren en tastbaar resultaat te leveren. Dankzij diepgaande kennis van de markt, een wereldwijd netwerk én bewezen ervaring in consulting en outsourcing, kan Accenture de juiste mensen, vaardigheden, allianties en technologieën inzetten. In 47 landen werken meer dan 83.000 medewerkers voor klanten in alle denkbare branches, waarvan bijna 1000 in Nederland. De wereldwijde omzet bedraagt 11,8 miljard dollar over het fiscaal jaar dat eindigt op 31 augustus 2003. Zie ook www.accenture.com.


---


---