Gemeente Ede


NETnieuws - nieuwsbrief over www.ede.nl

NETnieuws is er om u te informeren over de laatste vernieuwingen op de website van de gemeente Ede. Via deze weg willen we u ook graag informeren over het innovatieprogramma dat te wachten staat voor www.ede.nl.
Als u maandelijks op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen meldt u dan aan voor de nieuwsbrief van NETnieuws. Klik daarvoor op het tabblad `Aan- en afmelden nieuwsbrief`.


Logo gemeente Ede

Netnieuws Nieuws over www.ede.nl

jaargang 1, nummer 1, 19 december 2003

Inhoud

* Introductie NETnieuws

* Innovatieprogramma

* Webweetjes

INTRODUCTIE NETnieuws
Foto: wethouder drs. A.A.Y. Jonker

Gisteren, donderdag 18 december, heeft de gemeenteraad het innovatieprogramma www.ede.nl goedgekeurd. Dat betekent dat de gelden om onze website te vernieuwen en te moderniseren nu beschikbaar zijn gesteld door de raad. Het afgelopen jaar is al hard gewerkt aan een goed innovatieprogramma.
We gaan onze plannen nu ook daadwerkelijk ontwikkelen. Daarbij zullen we dankbaar gebruik maken van vernieuwingen en verbeteringen die elders hun waarde al bewezen hebben, maar we komen ook zelf met innovatieve ideeën.
Dat vergt een hoop inspanningen voor zowel de bedenkers als de uitvoerders, maar in de eerste plaats ook voor de ambtenaren zelf. Zij zullen mee gaan denken in het verder digitaliseren van hun werk. Het innovatieprogramma dat nu is vastgesteld, loopt tot eind 2006. Via deze nieuwsbrief blijft u maandelijks op de hoogte van de ontwikkelingen op dat gebied en de veranderingen op de website zelf via de zogenaamde WEBweetjes.

Als u maandelijks op de hoogte wilt blijven, meldt u dan hier voor de nieuwsbrief.

INNOVATIEPROGRAMMA

Het innovatieprogramma 2004-2006 is een driejarig actieprogramma van de gemeente Ede om de dienstverlening via internet wezenlijk te verbeteren. Het programma steunt op drie poten, namelijk: drie afzonderlijke jaarprogramma's voor 2004, 2005 en 2006; organisatieontwikkeling voor de digitale overheid en tenslotte een gemeentelijk innovatiefonds.
In het jaarprogramma voor 2004 zal de nadruk liggen op het scheppen van een basisinfrastructuur en interactieve beleidsontwikkeling. Lees verder...

WEBweetjes

Afgelopen maand zijn weer veel nieuwe zaken afgerond. Zo zijn de pagina's van de Kredietbank vernieuwd en kunnen mensen die een zaal willen huren om met andere sporters een binnensport te beoefenen via internet nakijken welke zalen daarvoor geschikt zijn. De wijk- en buurtcijfers 2003 zijn toegevoegd aan de pagina's van Onderzoek en Statistiek en bij `raadssnippers` leest u wat er besproken gaat worden in de raadscommissies en de raad. Lees verder...
Zie het origineel

© 2003-Gemeente Ede
---

Bijgewerkt op: 11 december 2003