Gemeente Emmen

Persbericht: Wethouder Brummel opent eerste twee woningen op woonwagencentrum 'De Ark'

12 december 2003

Op woensdag 17 december overhandigt wethouder Brummel de sleutels aan de toekomstige bewoners van de eerste twee woningen aan de Van der Meulenweg op woonwagencentrum De Ark. Hiermee is een start gemaakt met de herinrichting van De Ark. De komende jaren wordt het woonwagencentrum De Ark opnieuw ingericht om de veiligheid en de woonkwaliteit te verbeteren.

Het officiële beleid van de regering is dat kleine woonwagencentra de voorkeur hebben. Als uitzondering mogen een aantal grote centra open blijven, maar dan moet o.a. de brandveiligheid verbeterd worden. Ook moet de verhuur van wagens, standplaatsen en woningen overgedragen worden aan een woningcorporatie. Het grote woonwagencentrum 'De Ark' aan de Sluisvierweg in Emmen mag blijven bestaan, maar om aan de eisen te voldoen, moet het centrum opnieuw ingedeeld worden.

Wat houdt de herinrichting precies in?

- het woonwagencentrum blijft bestaan op de huidige plek;
- er blijft plaats voor tenminste 95 wagens en woningen, zodat er in ieder geval ruimte is voor de huidige bewoners;
- er ontstaat meer ruimte dit is prettiger voor de bewoner, maar het is ook veiliger;

- er komen nieuwe woningen tussen de wagens te staan;
- bewoners kunnen hun eigen standplaats kopen;
- de verhuur gaat in de toekomst gedaan worden door een woningcorporatie;

- het onderhoud van de huurwoonwagens en standplaatsen is prima voor elkaar;

- er komen nieuwe standplaatsen en woningen op 'het autoplein';
- het woonwagencentrum wordt beter toegankelijk en o.a. aangesloten op de rotonde aan de Odoornerweg.

Inmiddels ligt er een plan van aanpak en is er een begin gemaakt met het werk. De twee woningen die aanstaande woensdag 17 december worden geopend zijn hier het eerste resultaat van. Als alles mee zit, is de herinrichting van het centrum in 2005 klaar.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen