Politie Zuid-Holland-Zuid

17/12 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

17-12-2003 - Persberichten District I

BRANDJE LANGS SPOORLIJN DORDRECHT Een soort hut die langs de spoorlijn stond heeft in brand gestaan. De melding van het vuur kwam binnen op woensdagmorgen 17 december 2003. Agenten vonden na zoeken de plek die lag tussen de Zuidendijk en het station Dordrecht Zuid. De vonken sloegen over het spoor waardoor het treinverkeer werd stilgelegd. De brandweer parkeerde hun voertuig op de N3. Agenten sleepten een brandslang met touw over een sloot waarna het vuur snel uit was. Hierna leverde het opgangkomend spoorverkeer overlast op onder andere voor het verkeer dat wachtte bij de spoorwegovergang van de Laan der Verenigde Naties.

STENNIS DORDRECHT Bij een hulpverleningsinstantie heeft de politie een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Deze maakte daar op woensdagmorgen 17 december 2003 stennis en had al een eerdere ontzegging tot het gebouw. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau. De instelling zit aan de Dubbeldamseweg Noord in Dordrecht. DORDRECHT Een 45-jarige man uit Dordrecht is aangehouden bij een instelling aan de Van Godewijckstraat in Dordrecht. Hij kwam daar op woensdagmorgen 17 december 2003 en wilde een formulier invullen. De verdachte wenste direct dat iemand hem hielp en ging verder het pand in. Twee mensen werkten de 45-jarige op de grond in afwachting van de politie.

GESTOLEN AUTO DORDRECHT Na een achtervolging hebben agenten twee inzittenden van een gestolen auto aangehouden. Agenten zagen het voertuig op woensdagmiddag 17 december 2003 op de Brouwersdijk in Dordrecht. Ze wilden de inzittenden controleren maar de auto ging ervandoor. Op de kruising van de Breitnerstraat met de Jozef Israëlsstraat botste de auto tegen een ander voertuig. Daarbij raakte een 9-jarig meisje die in de aangereden auto zat gewond. De ambulance bracht haar voor onderzoek naar een ziekenhuis. De drie inzittenden renden weg maar agenten hielden er twee van 37 en 44 jaar uit Dordrecht aan. Bij de aanhoudingen vond de politie nog wat gebruikershoeveelheden harddrugs.

VALSE NAAM ZWIJNDRECHT Agenten hebben op woensdag 17 december 2003 een 39-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De aanhouding gebeurde omdat de verdachte bij zijn aanhouding op 9 november 2003 een valse naam opgaf. Politiemensen namen hem toen mee naar het bureau omdat hij reed in een onverzekerde en niet gekeurde auto. De auto bleef achter bij het bureau. De persoon die het voertuig later ophaalde leek niet op de verdachte. De politie stelde een onderzoek in waar de aanhouding van de 39-jarige uitvolgde. Op het bureau vertelde de verdachte dat hij een valse naam opgaf omdat hij geen rijbewijs had en bang was dat er nog een boete voor hem openstond.