Gemeente Breda

Persberichten

17-12-2003

Huis voor de kunsten in voormalig poppodium Para

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor het voormalige poppodium Para aan het van Coothplein voor minimaal 3 jaar beschikbaar te stellen voor een Huis voor de kunsten. Daarnaast wordt eenmalig een subsidie van ruim 11.000 verleend aan de stichting Huis voor de kunsten ten behoeve van de doorrekening van de noodzakelijke verbouwing van het pand.

In het podium dat de Stichting Huis voor de kunsten in Para op gaat zetten zullen vernieuwende en grensverleggende activiteiten worden georganiseerd met een multidisciplinair karakter. Het podium is bedoeld voor amateurs, semi-professionals en professionals. Door amateurs een belangrijke een plek te geven wordt voldaan aan de behoefte aan een podium onder deze groep en kan samenwerking met (semi-)professionals worden gestimuleerd.

Al enige jaren wordt gesproken over de behoefte aan en de mogelijkheden voor een Huis voor de kunsten in de stad. Een haalbaarheidsonderzoek uit 2002 heeft aangetoond dat dit voor Nederland unieke concept zeker kansen heeft in Breda. De vanuit het veld opgerichte Stichting Huis voor de kunsten wil de plannen concretiseren en heeft inmiddels een conceptbedrijfsplan opgesteld. Het college vraagt de stichting dit bedrijfsplan uit te werken tot een definitief plan en een activiteitenprogramma samen te stellen voor de periode 2004-2006 inclusief financiële onderbouwing. Ook moet de stichting een begroting indienen voor de verbouwing die nodig is om het pand geschikt te maken als Huis voor de kunsten. Het voormalige poppodium Para is tijdelijk beschikbaar voor een periode van minimaal 3 jaar om het Huis voor de kunsten te starten. Als alles meezit, kan het Huis voor de kunsten nog in 2004 haar deuren openen.

Breda, 17 december 2003