Gemeente Sint-Oedenrode


Spreekuur Burgemeester op gewijzigd tijdstip Het spreekuur van de Burgemeester wordt op donderdag 18 december 2003 gehouden van 09.00-10.00 uur. Met ingang van januari 2004 wordt het spreekuur gehouden op maandag van 10.00 - 12.00 uur.

Afdeling Centrale Ondersteuning, Tel. (0413) 481207

@Kop1=Openingstijden gemeentehuis rondom de feestdagen @Normaal=Op vrijdag 2 januari 2004 is het gemeentehuis gesloten voor publiek.

@Tussenkop=Loket bevolking 29 december en 5 januari @Normaal=Op maandag 29 december vervalt de avondopenstelling aan 't loket Bevolking. Op maandag 5 januari is 't loket Bevolking geopend van 09.30-12.30 uur en de gebruikelijke avondopenstelling is van 14.00 uur tot 17.30 uur, dit in verband met de nieuwjaarsreceptie.

Afdeling Publiekszaken, F(0413)481306 Koningslinde voor Prinses Amalia

Op maandag 22 december a.s. wordt om 10.00 uur langs de Corridor een Koningslinde geplant ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Catharina-Amalia, dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima. Het gemeentebestuur en de plaatselijke Oranjevereniging bieden deze geboorteboom de Prinses aan. Na het 'planten' wordt de Prinses Amalia-boom door kinderen versierd en is het tijd voor Oranjebitter en beschuit met muisjes.

Afdeling Voorlichting, Tel. (0413)481221

Sportgala 12 maart 2004

Op vrijdag 12 maart 2004 organiseert de gemeente Sint-Oedenrode het sportgala. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis en start om 19.00 uur.

Tijdens dit Sportgala worden alle sportkampioenen van het jaar 2003 gehuldigd. De gemeente wil hiermee haar waardering uitspreken ten aanzien van de bijzondere prestaties die deze sporters hebben behaald. Daarnaast worden tijdens het Sportgala 2004 de door een Huldigingscommissie gekozen "Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sportvrijwillig(st)er 2003, bekend gemaakt.

Criteria Om in aanmerking te komen voor huldiging sportkampioenen gelden de volgende criteria:
-kampioen moet woonachtig zijn in de gemeente Sint﷓Oedenrode of lid zijn van een Rooise sportvereniging
-jeugd als volwassene zijn
-lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij NOC*NSF
-kampioenschap hebben behaald op provinciaal, landelijk, Europees, of wereld niveau
-het college behoudt zich het recht voor in voorkomende gevallen hiervan af te wijken Sportman, sportvrouw,sportploeg Om in aanmerking te komen voor de nominaties Sportman, Sportvrouw, Sportploeg gelden andere criteria. Hiervoor hoeft men géén kampioenschap op bovengenoemde niveau's te hebben behaald. Criteria hiervoor zijn:
-genomineerde moet woonachtig zijn in de gemeente Sint﷓Oedenrode of lid zijn van een Rooise sportvereniging;
-genomineerde kan zowel jeugd als volwassene zijn
-genomineerde hoeft geen kampioenschap te hebben behaald op provinciaal, landelijk, Europees of wereld niveau. In principe kan eenieder die een bijzondere sportprestatie heeft verricht hiervoor in aanmerking komen
-het college behoudt zich het recht voor in voorkomende gevallen hiervan af te wijken

Sportvrijwilliger van het jaar Hoewel de verkiezing tot "Sportvrijwilliger van het jaar" uiteraard symbolisch is willen wij hierbij toch extra aandacht vragen voor deze titel. Voor al deze, voor de verenigingen, onmisbare en belangrijke vrijwilligers heeft ook de gemeente zeer veel waardering. Wij willen u dan ook dringend vragen om de vrijwilliger(s), in de breedste zin van het woord, die voor uw vereniging zo belangrijk is c.q. zijn, voor te dragen voor deze titel. Dit kunt u doen middels een aanmeldingsformulier wat u kunt opvragen bij afdeling Sport, Educatie en Cultuur (0413) 481318. De vrijwilliger moet woonachtig zijn in de gemeente Sint﷓Oedenrode of lid zijn van een Rooise sportvereniging. Wij zouden het erg op prijs stellen als ook uw vereniging minimaal één vrijwilliger kan c.q. wil aanmelden. Tijdens het Sportgala zal hier uitgebreid aandacht aan worden besteed. Na afloop is er de gelegenheid tot het nuttigen van een gezellig drankje en hapje tezamen met alle sportverenigingen tijdens het Sportcafé in het gemeentehuis.

Aanmelden Alle bij ons bekende Rooise sportverenigingen hebben wij inmiddels aanmeldingsformulieren toegezonden. Extra exemplaren kunt u aanvragen bij het onderstaande telefoonnummer. Rooise sportkampioenen die lid zijn van een sportvereniging buiten de gemeente kunnen voor informatie en/of het toezenden van aanmeldingsformulieren contact opnemen met afdeling Sport, Educatie en Cultuur, telefoonnummer 481318. U kunt ook een e-mail bericht sturen naar: jheijden@sint﷓oedenrode.nl Wij zien uw aanmeldingen met belangstelling tegemoet.

Afdeling SEC, Tel. (0413)481318

Verleende vergunningen / verkeersmaatregelen Kerstmarkt Rooi 2000. Op zondag 21 december a.s. organiseert Rooi 2000 een Kerstmarkt tussen 12.00 uur en 17.00 uur. In het belang van de verkeersveiligheid zullen daarom de volgende wegen voor verkeer worden afgesloten: Hertog Hendrikstraat (hoek Laan van Mariëndael), Kofferen (ter hoogte van de parkeerplaats van de Ahrend en hoek Hoge Vonderstraat), Emmausstraat (hoek Mater Lemmenstraat), Stomperstraat (hoek Markt), Borchmolendijk (hoek Philippusstraat).

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur, Tel. (0413)481313 Aanvragen bouwvergunning Villenbraken 15, uitbreiden vleeskalverenstal Wilgenstraat 18, uitbreiden woonhuis Brahmsstraat 13, afdak aan woonhuis Mater Lemmensstraat 29, uitbreiding clubgebouw (wijziging verleende vergunning)) Kruidenlaan 11, verbouw woonhuis Anjerlaan 53, dakopbouw Anjerlaan 55, dakopbouw

Aanvraag sloopvergunning Sloop gedeelte onderdoorgang Nijnsel

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481340

Verleende bouwvergunning
- Hulst 5, verbouw/splitsing boerderij en bouw garage
- Eerschotsestraat 66, aanbouw serre
- Veghelseweg 70, plaatsen zwembad
- Azaleastraat 49, bouw dakkapel
- Ollandseweg 115, bouw garage/carport
- Rozenstraat 4, bouw verbouw/garage, plaatsen schutting
- Kofferen 21, wijzigen linker zijgevel

Verleende gebruiksvergunning m.b.t. brandveilig gebruik
- Witte Bleek 8, inrichting in gebruik als kamerverhuur

Verleende sloopvergunning
- Hoogakkerpad 3, sloop plantenkas/pomphuis/beregeningsinstallatie

Verleende monumentenvergunning
- Hulst 5, restaureren boerderij

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders. Het indienen van bezwaar schorst de werking van ons besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen. In dat geval kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, te 's-Hertogenbosch, schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, hiervoor worden afzonderlijk leges in rekening gebracht.

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481339

Bouwplan Johanna van Brabantlaan Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor het verbouwen van de entree aan de Johanna van Brabantlaan 43. Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien het genoemde bouwplan voldoet aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen. De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 18 december 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu. Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481345

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- Maatschap A.A. en M.J. van Lieshout-van Hek, Vresselseweg 15 en 15a, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesvarkens- en zoogkoeienhouderij, gelegen aan Vresselseweg 15a.


- H. Maas en B. Maas-Saansen, Eindhovenseweg 17 te Son, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een paardenfokkerij/paardenhouderij, gelegen aan Vresselse Akkers 3a.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 18 december 2003 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 15 januari 2004 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481336 Chemocar zaterdag 20 december

Op zaterdag 20 december kunt u uw chemisch afval en kleine elektrische apparaten (föhns, broodroosters, koffiezetapparaten, e.d.) inleveren bij de chemokar. Uitsluitend aanbiedingen aan de chemokar worden geaccepteerd. Inzameling vindt steeds plaats op de derde zaterdag van de maand. Op 20 december staat de chemokar gedurende de aangegeven periode op de volgende plaatsen:
- 10.00 tot 10.45 uur Pastoor Smitsstraat nabij de kerk in Olland
- 11.00 tot 11.45 uur Ritaplein nabij de kerk in Boskant
- 12.00 tot 12.45 uur parkeerterrein van de Beckart in Nijnsel
- 13.30 tot 14.20 uur parkeerterrein voor gemeentehuis
- 14.30 tot 15.20 uur parkeerterrein voor sporthal Kienehoef
- 15.30 tot 16.20 uur parkeerterrein nabij Mgr. Bekkersplein

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481340

Oud papier Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat. Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.

Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

zaterdag 20 december
- Sint-Jorisgilde; papiercontainer op het terrein achter de Boerenbond-winkel van 09.00 uur tot 12.00 uur
- Ouderraad Sint-Franciscusschool; papiercontainer bij de Sint-Fransiscusschool aan het Ritaplein van 10.00 uur tot 12.00 uur
- C.V. de Klôtjes, papiercontainers aan de Julianastraat tussen de sportzaal en de openbare school

maandag 22 december
- Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum. De Hoef en Dommelrode

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in; papiercontainer aan de Ollandseweg 129

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481340

Wijziging GFT-inzameling route 4 en 5

In verband met 1e kerstdag wordt de inzameling van GFT (groene container) van donderdag 25 december verplaatst naar zaterdag 20 december. In verband met 2e kerstdag wordt de inzameling van GFT (groene container) van vrijdag 26 december verplaatst naar zaterdag 27 december.

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481340

Glas rond de feestdagen

December is een gezellige maand vol feestdagen. Daarbij wordt ook menig glaasje gedronken. Natuurlijk houden we rekening met de extra drukte bij de glasbakken vlak na de feestdagen. Daarom worden de containers vaker geleegd. Maar ondanks onze inspanningen kan het gebeuren dat u straks voor een overvolle glasbak staat en met uw glas weer huiswaarts moet keren. Voorkom zulke ergernis en wacht een paar weken met uw bezoek aan de glasbak. Zo houden we het ook na de feestdagen gezellig.

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481340

Nieuw inzamelschema 2004

Zoals ieder jaar in december valt ook dit jaar weer het nieuwe inzamelschema vóór 1 januari in uw brievenbus. Naast deze inzamelsticker krijgt u dit jaar ook een "Afval weg?-wijzer en een folder over de Luierinzameling. Ontvangt u geen sticker, neem dan in de eerste week van januari contact op met de huisvuilinformatielijn via onderstaand nummer.

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481340

Aanleg A50

Plaatsen verlichting Sinds maandag 1 december wordt er hard gewerkt om verlichting te plaatsen langs parallelwegen en kruisende wegen bij de A50. Deze werkzaamheden bestaan uit het leggen van de stroomkabels, het plaatsen van de lichtmasten en het aansluiten op het stroomnet. De verlichting langs de Eversestraat en bij de op- en afritten brandt inmiddels, evenals de ANWB bewegwijzering aldaar. Het streven is om voor de kerst ook de verlichting brandend te krijgen langs de Oostelijke Randweg, langs de Veghelseweg, op het viaduct Lieshoutsedijk en langs het fietspad Koeveringsedijk-Molenweg. Dit is echter wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Rijkswaterstaat, Tel. (0413) 420737 Afdeling Wegen en Groen, Tel. (0413)481372

DAG DAUWZWEMMEN JEUGD EN VOLWASSENEN VOLWASSENEN DOELGROEPEN za 20 december 03 van 13.30 - 15.30 uurfamiliezwemmen zo 21 december 03 van 11.00 13.00 uurfamiliezwemmen ma 22 december 03 van 07.30 - 09.15 uur van 13.30 - 15.30 uur van 20.15 - 21.30 uur di 23 december 03 van 08.45 - 10.15 uurvan 13.30 - 15.30 uur van 20.15
- 21.30 uur wo 24 december 03 van 07.30 - 08.45 uur van 13.30 - 15.30 uur KERSTAVONDGESLOTEN do 25 december 03 EERSTE KERSTDAG GESLOTEN vr 26 december 03 TWEEDE KERSTDAG GESLOTEN za 27 december 03 van 13.30 - 15.30 uurfamiliezwemmen zo 28 december 03 van 11.00 - 13.00 uurfamiliezwemmen ma 29 december 03 van 07.30 - 09.15 uur van 13.30 - 15.30 uur van 20.15 - 21.30 uur di 30 december 03 van 08.45 - 10.15 uurvan 13.30 - 15.30 uur van 20.15
- 21.30 uur wo 31 december 03 van 07.30 - 08.45 uur van 13.30 - 15.30 uur OUDJAARSAVONDGESLOTEN do 1 januari 2004 NIEUWJAARSDAG GESLOTEN vr 2 januari 2004 van 07.30 - 08.45 uur van 13.30 - 15.30 uur van 18.45 - 20.15 uurdiscozwemmen za 3 januari 2004 van 13.30 - 15.30 uurfamiliezwemmen zo 4 januari 2004 van 11.00 - 13.00 uurfamiliezwemmen

Zwembad De Neul Dommelstraat 20 5492 DX SINT-OEDENRODE tel. (0413) 477409 www.deneul.nl

Veilig vuurwerk In de nacht van 31 december op 1 januari kan het nieuwe jaar ingeknald worden! Vuurwerk afsteken is een groot feest, mits het veilig gebeurt. De laatste drie dagen van het jaar mag vuurwerk gekocht worden. Het afsteken van vuurwerk mag op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari
02.00 uur. Steekt u wat af, pas dan op! Houdt het veilig voor uzelf en voor anderen. Kleine kinderen, ouderen en dieren schrikken zich vaak rot van vuurwerk. Tips rond de aanschaf en het gebruik van vuurwerk:
-Koop veilig vuurwerk bij legale verkooppunten, deze verkooppunten zijn te herkennen aan de poster van de brandweer "Goedgekeurd vuurwerk verkooppunt 2003", met een stempel van de gemeente Sint-Oedenrode
- Bewaar het vuurwerk op een droge koele plaats, maar niet onder uw bed
- Lees de gebruiksaanwijzing ruim voor dat u het gebruikt
- Houdt brandend vuurwerk nooit in uw hand
- Neem mee naar buiten, wat u wilt verknallen en ga niet in de buurt van huizen en/of auto's staan en stop het niet in uw zak
- Leg vuurwerk voor u het aansteekt rustig op de grond of zet het in een met zand gevulde fles
- Gebruik een aansteeklont om het vuurwerk aan te steken
- Houdt brandwonden meteen onder koud, stromend water
- Steek vuurwerk na weigering nooit nog eens aan, laat deze minimaal 10 minuten liggen en gooi het thuis in de grijze kliko
- Draag veilige kleren, geen nylon of capuchons
- doe in de oudejaarsnacht ramen, deuren en brievenbussen dicht
-laat uw hond(en) op tijd uit en laat uw huisdieren zoveel mogelijk binnen

Vuurwerk-leuk-maar ruim wel de restanten op Jaarlijks vallen er veel vuurwerkslachtoffers. Ongeveer 40% van het aantal slachtoffers valt op Nieuwjaarsdag zelf. Dit komt doordat jongeren op 1 januari de restanten van het vuurwerk, de zogenaamde weigeraars, gaan zoeken en deze alsnog proberen aan te steken. U kunt zelf een steentje bijdragen in het terugdringen van deze vuurwerkslachtoffers door te zorgen dat restanten van niet afgegaan vuurwerk direct worden opgeruimd en daardoor niet in handen van kinderen kunnen komen. Zou dit uw eerste goede voornemen kunnen zijn?

Afdeling Bouwen en Milieu, Tel. (0413)481334

Verleende kapvergunning Burgemeester en wethouders maken bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 2 esdoorns, 2 berken en 1 moeraseik, staande in de tuin van de woning aan de Oranje Nassaulaan 118, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.
- 1 haagbeuk, staande langs de Stompersstraat, ter hoogte van de woningen met huisnummer 43-45, in verband met de slechte vitaliteit van de boom.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Toestemming voor direct vellen Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat voor het rooien van onderstaande boom een kapvergunning is verleend;
- 1 populier, staande in de oostelijke berm van de N265, ter hoogte van hectometer 10.700, boomnummer 0282, in verband met de zeer slechte vitaliteit van de boom door blikseminslag. De vitaliteit van de boom is zo slecht dat handhaven ernstige risico's met zich meebrengt. Daarom moet de boom op zeer korte termijn worden geveld. Het college is bevoegd om hiervoor per direct een kapvergunning te verlenen.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissing binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Melding te vellen bomen Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 32 populieren, staande in de berm van de Goeiendonk, ter hoogte van het perceel Sint-Oedenrode sectie N nummer 65.
- 57 populieren, staande in de berm van het onverharde deel van de Vogelenzang, nabij het perceel met de woning met huisnummer 7a.
- 20 populieren, staande langs de perceelsgrens van het perceel Sint-Oedenrode, sectie H nummer 2764, plaatselijk bekend als Vogelenzang 7a.
- 31 populieren, staande in de berm van de Voort, ter hoogte van het perceel Sint-Oedenrode, sectie K nummer 377.

Afdeling Wegen en Groen, Tel. (0413) 481380

Taxihopper rijdt voor iedereen, nu extra korting voor pashouders Korting voor groepen bij Taxihopper vanaf 1 januari 2004

Op 1 januari 2004 voert Taxihopper een gereduceerd tarief in voor pashouders die in groepsverband reizen. Provincie en gemeenten hebben hiertoe besloten om het reizen in gezinsverband beter betaalbaar te maken en om deelname aan het maatschappelijke verkeer te stimuleren. De korting is van toepassing in het hele Taxihoppergebied. In 2004 zorgt deze korting ervoor dat pashouders voor de helft van de prijs kunnen reizen. Bij het bestellen van de rit geeft de reiziger door dat het om een groepsrit gaat.

Van reizen in groepsverband is sprake wanneer er twee of meer betalende reizigers op hetzelfde tijdstip willen reizen met dezelfde begin- en eindbestemming. Om voor groepskorting in aanmerking te komen moet de rit voor alle personen tegelijk worden besteld onder vermelding van de pasnummers. De tarieven per zone zijn dan 20 eurocent voor de WVG pashouder (normaal 41 eurocent) en 50 eurocent voor de andere pashouders (normaal 1 euro). Deze tarieven stellen we jaarlijks vast, er is dus geen sprake van een vast kortingspercentage op het normale tarief.

Het gereduceerde groepstarief geldt niet voor reizigers die geen Taxihopperpas hebben. Zij betalen het normale tarief zonder korting: EUR 1.45 per zone. Wanneer een pashouder samenreist met een niet-pashouder, betaalt de pashouder het gereduceerde tarief. Huisdieren en reizigers die gratis mee kunnen met Taxihopper zoals begeleiders en kinderen jonger dan 4 jaar, tellen niet mee in de groep. Wanneer bijvoorbeeld een WVG pashouder samenreist met een gratis begeleider, betaalt hij of zij dus het normale WVG tarief.

Taxihopperrit bestellen: 0900- TAXIHOPPER of 0900-829 44 67 (10 cent per minuut) Taxihopperpas aanvragen: 0900-BELNOVIO of 0900-235 66 84 ( 10 cent per minuut)

Afdeling WIZ, Tel. (0413)481285