Ingezonden persbericht Unisys ingeschakeld voor drie vrachtcontroleprojecten in grote Amerikaanse zeehavens

Grootste deelnemer in pilot-programma met vier security-projecten in kader van 'Operation Safe Commerce'-programma

Schiphol-Rijk, 17 december 2003 - Unisys is door de havens van Seattle/Tacoma, New York/New Jersey en Los Angeles/Long Beach gekozen voor de implementatie van drie nieuwe Operation Safe Commerce-pilot-programma's. Deze programma's, een gezamenlijk initiatief van deze havens en de Transportation Security Administration (TSA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie voor binnenlandse veiligheid, omvatten drukke handelsroutes van Motorola Inc. en Sara Lee Corporation. Unisys is inmiddels geselecteerd voor meer Operation Safe Commerce-pilots dan iedere andere leverancier. Op 1 juli 2003 maakte Unisys al bekend dat het bedrijf door de TSA is geselecteerd voor een project voor supply-chain-beveiliging van de Port Authority of New York/New Jersey en Sara Lee.

"De unieke samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven in deze pilots is de meest effectieve manier om een allesomvattend beveiligingssysteem voor Amerikaanse havens te ontwikkelen", zegt David Jordan, president Unisys Global Commercial Sector. "De technologie en processen om de bedreigingen tegen wereldwijde supply chains te verminderen, bestaan. We verwachten dan ook dat de Unisys-aanpak van Safe Commerce binnen een aantal maanden een belangrijke bijdrage zal leveren aan de veiligheid van Amerikaanse havens." Operation Safe Commerce is een door de overheid gefinancierd project van het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid dat handelsroutes binnen wereldwijde supply chains en vrachtvervoer omvat. Diverse overheidsinstellingen werken binnen dit beveiligingsproject samen met commerciële bedrijven. Doel is om de Verenigde Staten te beschermen op basis van controle van het in- en uitgaande vrachtvervoer.

De vier Unisys-pilot-projecten zullen ongeveer een jaar gaan duren en maken onderdeel uit van het eerste grootschalige beveiligingsproject voor containers die de Verenigde Staten binnenkomen. "Met het Unisys Safe Commerce-team en onze eigen Secure Intelligent Asset Solutions kunnen we activiteiten binnen onze supply chain real-time evalueren, van de producent tot de uiteindelijke bestemming", zegt Janiece Webb, Vice-president Motorola Inc. "Hierdoor voldoen we niet alleen aan overheidsstandaarden en -regels, maar kunnen we ook voorraden beperken, wachttijden verkleinen, serviceniveaus vergroten en het risicobeheer verbeteren."

De Unisys-oplossing wordt op basis van Business Blueprinting ontwikkeld. Dit is een complete consulting-, ontwikkel- en implementatiestrategie waarbij digitale modellen worden gebouwd, die bedrijfsprocessen koppelen aan de software en systemen waarmee deze ondersteund worden. De oplossing omvat de risicomanagementsoftware van GreenLine Systems voor supply chain-beveiliging en het screenen van scheepsladingen.

Volgens het ministerie van binnenlandse veiligheid komen dagelijks ruim 16.000 containers aan in Amerikaanse havens, een totaal van 6 miljoen per jaar. Een standaard internationale handelstransactie omvat 25 partijen en 30 documenten. Er is in dat verband een duidelijk behoefte aan betere beveiligingsmechanismen om fysieke goederen, documenten en financiële transacties te beschermen.

"Unisys richt zich op belangrijke aandachtsgebieden zoals transport- en grensbeveiliging. We gebruiken hiervoor onze expertise op het gebied van systeemintegratie, supply chain management en consulting. Unisys blijft oplossingen ontwikkelen die de beveiligingsinspanningen van de Verenigde Staten ondersteunen", zegt Greg Baroni, president Unisys Global Public Sector.

Over Unisys Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.