Gemeente Enschede

Gemeente verleent subsidies voor aanpassen woningen senioren


Enschede, 17-12-2003

De gemeente Enschede stelt 128.000 euro subsidie ter beschikking voor het verbeteren van de woningvoorraad voor ouderen . Het gaat hierbij om een tweetal flats in de Wesselerbrink, een complex aan de Spoorbaanstraat, 40 woningen aan de Mans in Boekelo en een flat in Park de Kotten. Het geld wordt onder andere gebruikt voor nieuwe bestrating bij entrees, het bouwen van liften en het aanbrengen van deurautomaten.

Het budget 'aanpassing bestaande woningvoorraad voor ouderen' is specifiek bedoeld om door middel van aanpassingen of verbeteringen de bestaande woningvoorraad geschikter te maken voor bewoning. Senioren kunnen op deze manier langer zelfstandig blijven wonen.

De subsidiebijdrage moet worden gezien als een stimuleringsbijdrage. Hiermee wil de gemeente Enschede het belang onderstrepen dat zij hecht aan het aanpassen en optimaliseren van de bestaande woningvoorraad voor 55-plussers. Het budget geldt zowel voor huur- als koopcomplexen.

Dit is het laatste jaar dat het budget door de gemeente wordt verdeeld. Volgend jaar wordt het budget overgeheveld naar de WVG.
---

Gepubliceerd op 17-12-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar