Politie Noord- en Oost Gelderland


De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die vanavond op de Laan van Westenek in Apeldoorn plaats vond en waarbij een automobilste ernstig gewond raakte. De vrouw werd aangereden door een automobilst, die zich aan een politiecontrole wilde onttrekken. De passagier is aangehouden.

Het ongeval deed zich omstreeks 22.10 uur voor, kort nadat een auto met twee verdachte inzittenden in de Metaalbuurt door een solo-surveillance was gesignaleerd. Kennelijk had de bestuurder in de gaten, dat de politieman aandacht voor hen had, waarna hij met zeer hoge snelheid via de Aluminiumweg richting de Laan van Westenenk wegreed. De agent volgde de auto op afstand en gaf zijn bevindingen door aan een tweede gewaarschuwde surveillanceauto.

Deze zag de bewuste auto uit tegenovergestelde richting over de Aluminiumweg naderen maar moest zelf keren om de auto te kunnen volgen. De auto was inmiddels de Laan van Westenenk opgereden en de agenten hadden inmiddels geen zicht meer op de bewuste auto. Toen beide politieauto's vanuit een flauwe bocht de kruising met de Europaweg naderden zagen zij, dat de bewuste auto een frontale aanrijding had gehad ter hoogte van de ingang van het hoofdkantoor van Wegener. Hij had eerst een voor hem rijdende auto geraakt en is mogelijk hierdoor op de verkeerde weghelft terecht gekomen.

Bij de aanrijding raakte de bestuurster van de auto die uit tegenovergestelde richting kwam ernstig gewond. De brandweer en een traumateam zijningeschakeld om haar uit de auto te bevrijden, waarna zij met onder meer beenletsel naar het ziekenhuis werd vervoerd. De bestuurder die men wilde controleren liep ook letsel op en van hem wordt een bloedproef genomen. Ook hij is in het ziekenhuis opgenomen. De passagier trachtte te vluchten maar is door passanten angehouden en aan de politie overgedragen.

Op dit moment zijn geen gegevens van de betrokken bekend.

Einde bericht