Provincie Limburg



Openbare besluitenlijst vergadering GS van 16 december 2003

Onderwerp

Besluit


1.
Het benoemen van budgethouders door Gedeputeerde Staten

Informatie: H. Bastings , afdeling Concernadministraties tel: (043) 389 72 17 e-mail: hn.bastings@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het tussentijds benoemen en wijzigen van budgethouders van bestaande budgetten te mandateren aan de directie.


2.
De aanschaf en implementatie van twee defibrillatoren in het Gouvernement

Informatie: F. Frings, afdeling Facilitaire Zaken tel: (043) 389 70 80 e-mail: fwg.frings@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten over te gaan tot aanschaf en implementatie van twee defibrillatoren in het Gouvernement.


3.

Bepaling toezichtsvorm voor de begrotingen 2004 van de Limburgse gemeenten

Informatie: V. Kruithof, afdeling Gemeentefinanciën tel: (043) 389 75 48 e-mail: vjcm.kruithof@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten dat de begroting 2004 van negen Limburgse gemeenten onder preventief toezicht valt. Het zijn de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Eijsden, Gennep, Hunsel, Mook en Middelaar, Simpelveld, Sittard-Geleen en Valkenburg aan de Geul.


4.

Limburgmonitor 2004

Informatie: W. Rongen , afdeling Kennis en Strategie tel: (043) 389 70 89 e-mail: wmgm.rongen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om - ten behoeve van het strategisch debat van Provinciale Staten - een Limburgmonitor te ontwikkelen en uit te voeren. De eerste Limburgmonitor verschijnt in 2005 ten behoeve van de midtermreview van het coalitieakkoord. Met de Limburgmonitor wordt de stand van zaken op de terreinen van de 5 coalitiethema's en de overige ontwikkelingen in Limburg op economisch, ecologisch en sociaal cultureel terrein in beeld gebracht.


5.

Samengaan van de afdelingen Provinciale Financiën en Gemeente Financiën

Informatie: P. Geraets, afdeling Provinciale Financiën tel: (043) 389 72 43 e-mail: plm.geraets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het organisatie-onderzoek "Samengaan van de afdelingen Provinciale Financiën en Gemeente Financiën" en hebben ingestemd met het samengaan van de twee afdelingen met de te vormen structuur van één afdeling met drie clusters.


6.

Aanvragen ISV-subsidie projectgemeenten oktober 2003

Informatie: G. Meijers, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel: (043) 389 74 09 e-mail: gag.meijers@prvlimburg.nl

In het kader van de ISV-regeling (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing) kunnen de kleinere Limburgse gemeenten op projectbasis aanspraak maken op middelen ten behoeve van stedelijke vernieuwings-opgaven. Van deze mogelijkheid hebben vijf gemeenten thans gebruik gemaakt. Gedeputeerde Staten hebben drie projecten gehonoreerd. De andere twee projecten waren nog niet zo ver gevorderd, dat deze thans voor een subsidie in aanmerking komen. Samen met de betrokken gemeenten zal worden gewerkt aan een nieuwe aanvraag.


7.

Verlenging en committering GSB programma's en projecten op basis van de Bestuurs-convenant GSB Venlo

Informatie: P. Witt, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel: (043) 389 71 37 e-mail: pch.witt@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten gaan akkoord met de verlenging van de reservering van het Venlose GSB programma Kennis en economie. De middelen voor dit programma, te weten 670.680,00 worden overgeheveld naar 2004. Daarnaast wordt ingestemd met het verzoek van Venlo om de looptijd van een aantal GSB programma's te verlengen tot 1 januari 2005. Tenslotte wordt ingestemd met het toekennen van 283.993,00 aan de gemeente Venlo in het kader van duurzaamheids-maatregelen in de Maasboulevard.


8.

Rapport ongeval Chemelot-Melaminefabriek 2 op
1 april 2003 te Geleen
Informatie: J. Schrijnemakers, afdeling Handhaving en Monitoring tel: (043) 389 76 17 e-mail: jjmg.schrijnemakers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis- genomen van de bevindingen van het bestuurlijk onderzoek ongeval Chemelot- Melaminefabriek 2 op 1 april 2003 te Geleen.


9.

Ondersteunen lobby Sittard-Geleen inzake GSB-status

Informatie: G. Meijers, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel: (043) 389 74 09 e-mail: gag.meijers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de lobby van de gemeente Sittard-Geleen bij het rijk voor het verkrijgen van de GSB-status actief te ondersteunen.


10.

Cultureel akkoord met de provincie Luik

Informatie: M. Snijders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 95 e-mail: mjg.snijders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met de tekst van een cultureel akkoord dat voorjaar 2004 met de provincie Luik wordt gesloten. Na het Landschafts-verband Rheinland en de Belgische provincie Limburg is dit de derde partner in de Euregio waarmee Limburg een cultureel akkoord gaat sluiten. Belangrijke aspecten in het akkoord zijn de informatievoorziening over en weer en het beleidsveld vormgeving.


11.

Aanvraag route Cultuur en School in het kader van het Regionaal Actieprogramma Noord-Limburg

Informatie: G. Lamers, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 78 00 e-mail: gljm.lamers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met uitvoering van het door de regio Noord-Limburg ontwikkelde Regionaal Actieprogramma Cultuurbereik, route Cultuur en School, en verlenen daartoe maximaal 97.8876,450 subsidie voor het schooljaar 2003/2004. Noord-Limburg wordt uitgenodigd een uitgewerkt plan te presenteren voor de routes Cultuurbereik dn Beeldende Kunst en Vormgeving.


12.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heer F. Timmermans (PNL) inzake financiële steun topsport

Informatie: P. Orbons, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 73 16 e-mail: pjgm.orbons@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen vastgesteld. In hun beantwoording geven Gedeputeerde Staten aan dat zij VC Weert reeds subsidie hebben verleend voor Europacup deelname in het seizoen 2003-2004 en dat binnen het bestaande sportbeleid geen extra ondersteunings- mogelijkheden zijn.


13.

Website wachtlijsten jeugdzorg

Informatie: J. op den Camp, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 21 e-mail: jjpm.op.den.camp@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben DGS Visueel opdracht gegeven verbeteringen aan te brengen in de website waarop de jeugdzorg de wachtlijstgegevens inzichtelijk maakt.


14.

De WegWijzer

Informatie: C. Dieteren, afdeling Zorg tel: (043) 389 74 23 e-mail: cpwm.dieteren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten voor de uitvoering van de pilot de WegWijzer aan de gemeente Venlo een investeringssubsidie van 131.349,00 te verlenen. Doel van het project is de realisatie van een lokettenstructuur voor wonen-welzijn-zorg in Noord-Limburg opdat de toegang tot informatie, diensten en voorzieningen voor zorgvragers transparanter en eenvoudiger wordt. Dit project past binnen de in het kader van het provinciale Grotestedenbeleid met Venlo gemaakte afspraken.


15.

Opdrachtverstrekking Spark Result BV project Terug-dringing jeugdcriminaliteit

Informatie: J. Ramakers, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 24 e-mail: jgc.ramaekers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten opdracht te verstrekken aan Spark Result BV voor de ondersteuning van activiteiten gericht op terugdringing van de jeugdcriminaliteit in Limburg. Het betreft ondersteuning van activiteiten in het kader van de Programmabegroting 2004 thema Veilig leven in Limburg speerpunt terugdringing jeugdcriminaliteit.


16.

Opdrachtverlening Spark Result BV

Informatie: M. Bremers, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 75 93 e-mail: mah.bremers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Spark Result BV de opdracht gegeven de maatschappelijke organisaties in 2004 te ondersteunen bij de opstelling van jaarrekening en jaarverslag 2003.


17.

Opdrachtverlening Spark Result BV voor Palliatieve Terminale Zorg

Informatie: L. Meijer-Sijstermans, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 15 e-mail: lgdc.sijstermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om aan Spark Result BV opdracht te verstrekken voor uitvoering van het project Palliatieve Terminale Zorg. Dit project behelst het in 2004 bieden van ondersteuning aan Klankbordgroepen van zorgvragers bij Netwerken Palliatieve Terminale Zorg in de regio's Noord-Limburg en Westelijke Mijnstreek.


18.

Opdrachtverlening Ondersteuning en informatievoorziening vrijwilligerswerk 2004

Informatie: M. Potting, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 26 e-mail: macj.potting@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om Spark Result BV opdracht te verlenen voor het continueren van de informatiestructuur ten behoeve van het Limburgs vrijwilligerswerk.


19.

Opdrachtverlening 'Vergroting deelname allochtonen aan verenigingen'

Informatie: V. Nikoletic, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 89 21 e-mail: v.bosankic@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een opdracht verleend aan Spark Result BV om de deelname van allochtonen aan het verenigingsleven te vergroten.


20.

Ondersteuning zorgvragers door Spark Result BV van het experiment Verslavingszorg Herijkt

Informatie: P. Otten, afdeling Zorg tel: (043) 389 88 44 e-mail: phl.otten@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Spark Result BV de opdracht verleend tot ondersteuning van de zorgvragers in het kader van het Limburgse Experiment Verslavingszorg Herijkt in 2004. De op- drachtverlening voor een totaalbedrag van 18.490,00 exclusief BTW komt ten laste van het steunfunctiebudget 2003 (6861131).


21.

Opdrachtverlening 'Stimulering huisvesting statushouders'

Informatie: V. Nicoletic, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel : (043) 389 89 21 e-mail: v.bosankic@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben Spark Result BV de opdracht gegeven om alle betrokken partijen zoals gemeenten, woningbouwcorporaties, vrijwilligers-organisaties en de Provincie te ondersteunen bij de realisatie van de taakstelling huisvesting statushouders.


22.

Opdrachtverlening Spark Result BV

Informatie: V. Nicoletic, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel : (043) 389 89 21 e-mail: v.bosankic@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Spark Result BV een opdracht om de trajectbegeleiders die de inburgering van nieuwkomers tot taak hebben te begeleiden.


23.

Project 'Vrijwillige Cliëntenvertrouwenspersoon jeugdzorg'

Informatie: F. Gielen, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 02 e-mail: fcjg.gielen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om Spark Result B.V. opdracht te verlenen tot uitvoering van het project 'Vrijwillige cliëntenvertrouwenspersonen jeugdzorg'.


24.

Opdrachtverlening aan Spark Result BV voor uitvoering van de offerte 'aanpak van Huiselijk Geweld' voor het jaar 2004

Informatie: E. Ritzen, afdeling Zorg tel: (043) 389 99 27 e-mail: em.ritzen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten Spark Result BV opdracht te verstrekken voor uitvoering van de offerte 2004 'Aanpak Huiselijk geweld'.


25.

Opdrachtverlening Spark Result BV Internationalisering/ Samenwerking Vlaanderen - Zuid-Nederland

Informatie: P. Neiss-Janssen, afdeling Zorg tel: (043) 389 73 80 e-mail: pce.neiss@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om Spark Result BV opdracht te verlenen voor het project internationalisering/ Samenwerking Vlaanderen-Zuid-Nederland.


26.

Opdrachtverlening aan Spark Result B.V. voor uitvoering van de offerte overbrugging ondersteuning gemeenten WonenWelzijnZorg

Informatie: C. Selen-Verdellen, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 10 e-mail: chm.verdellen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben opdracht verstrekt aan Spark Result B.V. voor uitvoering van de offerte overbrugging ondersteuning gemeenten WonenWelzijnZorg.


27.

Bestedingsvoorstellen Symbiose Unit Bibliotheekwerk in kader van de subsidiering van de reguliere dienstverlening van de Unit Bibliotheekwerk Symbiose 2004

Informatie: H. van Hout, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 89 e-mail: hlsj.van.hout@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de uitvoering van de bestedings-voorstellen van de Unit Bibliotheekwerk Symbiose voor het jaar 2004 en in verband daarmee subsidie toegekend tot een totaalbedrag van 1.710.607,00.


28.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heer F. van Ballegooij (SP) inzake wachtlijsten jeugdzorg

Informatie: J. op den Camp, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 21 e-mail: jjpm.op.den.camp@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben geantwoord en geven daarin onder meer aan dat alleen kinderen en jongeren die nog géén enkele vorm van hulp krijgen op de wachtlijst staan. Ook geven Gedeputeerde Staten aan dat de website geoptimaliseerd wordt, met name op aspecten van voorzorg én nazorg.


29.

Subsidie voor de stimulering van Agro-Innovatie in Limburg

Informatie: J. Caubo, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 76 63 e-mail: jlmh.caubo@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om voor het project "stimulering van agro-innovatie in Limburg" een subsidie van maximaal 1.350.000,00 beschikbaar te stellen. In het project zullen kennisvragen in de agri- en foodbusiness die tot concrete innovaties en/of kennisontwikkeling kunnen leiden bevorderd worden zodat de uitwerking ervan inhoudelijk en financieel tot stand kan komen. Het project is met name gericht op het versterken van de kennis- en innovatiestructuur in de regio waarmee innovatiemogelijkheden in zicht komen en product-markt-combinaties (PMC's) daadwerkelijk te realiseren zijn.


30.

Eindevaluatie Stimulering Biologische landbouw 2000 - 2003 en aanpak Stimulering vanaf 2004

Informatie: P. Raeven, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 75 10 e-mail: phm.raeven@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Plan van Aanpak Stimulering Biologische Landbouw 2000 - 2003 geëvalueerd en de aanpak voor stimulering van biologische landbouw in Limburg vanaf 2004 vastgesteld.


31.

Antwoord toezeggingenbrief Veerman Pakket II Zandmaas

Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 70 70 e-mail: jab.molleman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten besluiten tot beantwoording van de toezeggingenbrief van minister Veerman inzake een LNV bijdrage in de financiering van Pakket II Zandmaas.


32.

Stimuleringsplanwijziging herziening II

Informatie: W. Hazenberg, afdeling Groen tel: (043) 389 79 59 e-mail: w.hazenberg@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om enkele eenvoudige wijzigingen op de reeds vastgestelde Stimuleringsplannen door te voeren. De meeste wijzigingen hebben tot doel om particulier en agrarisch natuurbeheer beter mogelijk te maken. Het plan is vastgesteld en zal vanaf 26 januari t/m 8 maart 2004 ter inzage worden gelegd. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode tegen het plan in beroep gaan bij de rechter.


33.

Voordracht Bronckers Directeur Ruimte voor Ruimte

Informatie: L. van Damme, afdeling Ruimtelijke Inrichting Noord tel: (043) 389 76 00 e-mail: la.van.damme@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten informeren de leden van Provinciale Staten over de voordracht van de heer Bronckers als nieuwe directeur namens de Provincie in de Ruimte voor Ruimte Limburg Beheer B.V.


34.

Communicatie over projectplan ARIBA

Informatie: L. van Damme, afdeling Ruimtelijke Inrichting Noord tel: (043) 389 76 00 e-mail: la.van.damme@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het concept projectplan ARIBA (agrarische regelingen in bestemmingsplannen aanpassen) aan alle gemeentebesturen toegezonden om van hen hierop een reactie te verkrijgen.


35.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heren Pelzer, Voncken en Vossen (CDA) inzake het van toepassing verklaren van artikel 19 lid 2 WRO op het 1000-woningen-plan

Informatie: P. Winkels, afdeling Ruimtelijke Inrichting Noord tel: (043) 389 73 43 e-mail: pf.winkels@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van de leden M. Pelzer, I. Voncken en M. Vossen (CDA) inzake het van toepassing verklaren van artikel 19 lid 2 WRO op het 1000-woningen-plan vastgesteld.


36.

Afgifte verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Voerendaal

Informatie: J. Timmermans, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid tel: (043) 389 74 06 e-mail: jjajm.timmermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten tot afgifte van een verklaring van geen bezwaar voor het splitsen van een woning (legaliseren bestaande toestand) en uitbreiden van een woning aan de Barrier te Klimmen, gemeente Voerendaal.


37.

Voorfinanciering ten behoeve van de grondverwerving Bedrijventerrein Ei van St. Joost

Informatie: J. Steinbusch, afdeling Geo Informatie en Vastgoed tel: (043) 389 88 18 e-mail: ajg.steinbusch@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten een bedrag van 3.000.000,00 voor te financieren ten behoeve van de grondverwerving van het Bedrijventerrein Ei van St. Joost.


38.

Evaluatie pilot hagelnetten inclusief beleidsvoorstel

Informatie: H. Lahaye, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid tel: (043) 389 74 22 e-mail: hpd.lahaye@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben de in 2002 opgestarte pilot hagelnetten geëvalueerd en op grond daarvan een concept beleidsregel hagelnetten vastgesteld. Daar het oprichten van hagelnetten in de zin van het oprichten van hagelnetten buiten de agrarische bouwkavel afwijkt van het provinciaal beleid besluiten Gedeputeerde Staten voorts deze beleidsregel als onderdeel van de afwijkingsprocedure van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg voor een opinierende discussie aan te bieden aan de PCOL en de SCRG.


39.

Plan van aanpak 'Programma heroriëntatie ruimtelijke Ordening

Informatie: S. Kupers, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid tel: (043) 389 74 20 e-mail: sm.kupers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Plan van Aanpak vastgesteld voor de start van het programma 'heroriëntatie Ruimtelijke Ordening'. Hiermee wordt een nader vervolg gegeven aan de werkconferentie 'Van ordening naar ontwikkeling' van 6 november jl. Met prioriteit wordt nu een aanvang gemaakt met de herziening van de Handleiding bestemmingsplannen c.a.


40.

Plan van aanpak Strategisch Beleidskader Limburg

Informatie: P. Levels, afdeling Milieu en Waterbeleid tel: (043) 389 77 26 e-mail: pj.levels@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het proces te starten om te komen tot een opvolger van het POL en het plan van aanpak daartoe vastgesteld. Dit nieuwe strategische plan zal het hele provincialebeleidsveld omvatten en daarmee breder zijn dan het huidige POL, dat alleen beleid voor de fysieke omgeving bevat.


41.

Goedkeuring bestemmings-plannen 'Binnenring' van de gemeente Landgraaf en Heerlen

Informatie: L. Vorstermans, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid tel: (043) 389 74 05 e-mail: lhm.vorstermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de bestemmingsplannen 'Binnenring' van de gemeenten Landgraaf en Heerlen goed te keuren. De daartegen ingebrachte bedenkingen zijn ongegrond verklaard. Voorts zijn enkele reclamanten niet ontvankelijk verklaard in hun bedenkingen.


42.

Aanvullende overeenkomst met de Investitions Bank NRW te Düsseldorf voor de financiële uitvoering van het Interreg IIIA programma

Informatie: R. Derichs, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel: (043) 389 74 58 e-mail: rcw.derichs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met de ondertekening van een aanvullende overeenkomst met de Investitions Bank NRW te Düsseldorf. Deze bank is in het kader van het Europese Interreg IIIA programma voor de Euregio Gronau, Euregio Rijn-Waal en euregio rijn-maas-noord aangesteld als Betaalautoriteit. De aanvullende overeenkomst regelt de werkafspraken omtrent betalingen en financiële rapportages tussen betrokken partijen.


43.

Aanvulling op bezwaarschrift ESF4- Kaderprogramma

Informatie: W. Eggen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel: (043) 389 78 63 e-mail: whmb.eggen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de brief aangaande aanvullend bezwaar tegen de beschikking van het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangaande het ESF4-Kaderprogramma vastgesteld en verzonden.


44.

Vaststellen saneringsplan ingevolge de Wet bodembescherming locatie In de Roes in Ohé en Laak

Informatie: Y. de Man, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel: (043) 389 78 51 e-mail: yhh.de.man@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het saneringsplan voor In de Roes vastgesteld met enkele aanvullingen naar aanleiding van het advies van TNO.


45.

Financiering bodemsanering In de Roes

Informatie: F. Lonnee, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel: (043) 389 76 79 e-mail: f.lonnee@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de voorgestelde kostenverdeling tussen Rijk en Provincie, alsmede de eigen bijdrage van de gemeente Maasbracht uit provinciale middelen te betalen.Aan Provinciale Staten wordt een voorstel tot dekking van deze bijdrage gedaan.Tevens hebben Gedeputeerde Staten ingestemd met de conclusie dat DSM door de Provincie niet met succes aansprakelijk gesteld kan worden voor de verontreiniging in de grindgaten.Zij hebben tevens ingestemd met het continueren van de geheimhoudingsplicht met betrekking tot de adviezen van de landsadvocaat.


46.

Vaststellen beleidsnotitie"Interprovinciaal waterbodem-beleid in de Kempen"

Informatie: T. Okkes, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel: (043) 389 76 35 e-mail: ta.okkes@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de beleidsnotitie "Interprovinciaal waterbodembeleid in de Kempen" vastgesteld. Hierin wordt aangegeven hoe wordt omgegaan met verontreinigd sediment in de watersystemen van de Kempen.


47.

Doorstart Incodelta Zuid-Nederland

Informatie: P. Roufs, afdeling Mobiliteit tel.: (043) 389 71 66 e-mail: pmf.roufs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten zijn ten behoeve van de projectorganisatie Incodelta Zuid-Nederland accoord gegaan met het leveren van een jaarlijkse bijdrage van 87.229,00.


48.

Herziening subsidieverlening openbaar vervoer 2003

Informatie: L. Dieteren, afdeling Mobiliteit tel: (043) 389 76 01 e-mail: jml.dieteren@prvlimburg.nl

Als gevolg van een door Hermes Openbaar Vervoer BV ingediend bezwaar- schrift vindt een wijziging van de oorspronkelijke subsidieverlening plaats. Door deze wijziging vindt de in het jaar 2003 voorziene verschuiving van het subsidietijdvak plaats op een wijze die meer tegemoet komt aan het door Hermes ingediende bezwaar.


49.

Wegenoverdracht aan de gemeente Landgraaf

Informatie: F. Schepers, afdeling Provinciale Wegen tel: (043) 389 77 23 e-mail: fvjm.schepers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het gemeentebestuur van Landgraaf voor te stellen het gedeelte provinciale weg N597 Brunssum-Eygelshoven voorzover gelegen op hun grondgebied aan de gemeente over te dragen.


50.

Overdracht van het eigendom, het beheer en het onderhoud van een gedeelte van de provinciale weg N554 aan de gemeente Horst aan de Maas

Informatie: F. Schepers, afdeling Provinciale Wegen tel: (043) 389 77 23 e-mail: fvjm.schepers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het gemeentebestuur van Horst aan de Maas voor te stellen het gedeelte provinciale weg N554 Horst-Wanssum voorzover gelegen op hun grondgebied aan de gemeente over te dragen.


51.

Brief aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat inzake beleidslijn Ruimte voor de Rivier begrenzing in relatie tot kadeplan Zandmaas

Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 70 70 e-mail: jab.molleman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat te verzoeken, naar aanleiding van de aanstaande herziening van de POL-aanvulling Zandmaas, het kaartbeeld van de Beleidslijn Ruimte voor de Rivier aan te passen.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

N.B. Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook antwoorden op statenvragen worden pas beschikbaar gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

18-12-2003 15:06