Gemeente Baarn

Een hartelijk welkom voor nieuwe Baarnaars

16-12-2003

Maandag 15 december heeft de gemeente Baarn opnieuw een welkomstavond gehouden voor nieuwe inwoners van Baarn. Alle Baarnaars waren hiervoor uitgenodigd die in het afgelopen half jaar (van mei tot oktober 2003) in ons dorp zijn komen wonen. Ruim tachtig nieuwelingen namen de uitnodiging aan. De burgemeester mocht hen in de raadszaal van het gemeentehuis persoonlijk welkom heten.

Vanwege de grote belangstelling waren de gasten in twee groepen ingedeeld. Beide groepen inwoners volgden het programma in een andere volgorde. De borrel met de raadsleden en met het college van burgemeester en wethouders was wel gezamenlijk.

Na het welkomstwoord van de burgemeester konden de gasten in een diapresentatie nader kennismaken met Baarn. Zo werden zij meegenomen naar allerlei leuke en interessante plekken in ons dorp. Na de voorstelling beantwoordden de collegeleden de vragen van het publiek. De nieuwe inwoners wilden over allerlei zaken meer weten. Vragen waren bijvoorbeeld of de plannen voor de Oosterhei vorderen, of het hertenkamp behouden blijft, wat de toekomst is van het ziekenhuis, of er mogelijkheden zijn voor stadswandelingen en hoe het zit met het openbaar vervoer in Baarn.

De gasten kregen de gelegenheid om Baarnse politici, collegeleden en een aantal ambtenaren te ontmoeten. Tijdens deze kennismaking konden de aanwezigen met elkaar van gedachten wisselen en opnieuw vragen stellen.
De gasten konden ook deelnemen aan een rondleiding door het gemeentehuis. Zij mochten onder meer een kijkje nemen in de werkkamers van de collegeleden en bij de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu (VROM) waar verschillende plattegronden van Baarn te zien waren.

De gemeente organiseerde de welkomstavond voor de twaalfde keer. Met deze avond wil Baarn nieuwe inwoners helpen hun weg binnen de gemeente snel te vinden. De gemeente hoopt bovendien op deze manier de drempel naar het gemeentehuis te verlagen en de communicatie met inwoners te versterken. De volgende welkomstavond zal plaatsvinden in mei 2004.