Gemeente Gouda




datum: 15 december 2003 afdeling: Communicatie en persvoorlichting contactpersoon: Ineke Volbeda telefoon: 0182-588219

postuum vrijwilligerspenning voor Willem de Jong

Vanmiddag heeft wethouder Van Huut postuum een vrijwilligerspenning uitgereikt aan de Willem de Jong, voormalig voorzitter van het wijkteam Plaswijck. De heer De Jong is 9 december 2003 overleden. De vrijwilligerspenning is in ontvangst genomen door zijn vrouw.

Op 8 oktober 2003 nam het college van burgemeester en wethouders van Gouda het besluit aan Willem de Jong de vrijwilligerspenning van Gouda uit te reiken. Door zijn ziekte is het -ondanks verschillende pogingen- niet gelukt de penning bij leven aan hem uit te reiken. In overleg met zijn naasten is besloten om vandaag, bij zijn crematie, aandacht te schenken aan deze bijzondere blijk van waardering.

Willem de Jong heeft zich vanaf 2000 met veel enthousiasme en betrokkenheid ingezet als voorzitter van het wijkteam Plaswijck. In de overlijdensadvertentie van de gemeente Gouda is zijn manier waarop hij met anderen omging als volgt verwoord: Hij leerde ons ruimte te geven aan anderen en verantwoordelijkheid te vragen van allen om hem heen.

In de loop van de jaren 90 heeft hij vrijwilligerswerk verricht bij Stichting Spoor waar hij een bijdrage leverde aan verschillende historische uitgaven. Deze inzet bij de stichting Spoor heeft er toe geleid dat hij tevens betrokken was bij enkele uitgaven van de Stichting Open Monumentendag. Gezien zijn grote inzet en betrokkenheid bij bovengenoemde activiteiten komt de heer de Jong in aanmerking voor een vrijwilligerspenning.