HP introduceert de Tablet pc TC1100

AMSTELVEEN, 16 december 2003 - HP introduceert de Tablet pc TC1100, de opvolger van de Tablet pc TC1000. Het nieuwe model beschikt over Intel Centrino Mobiele Technologie, Bluetooth en een SD-uitbreidingsslot. Daarnaast is de Tablet pc TC1100 voorzien van meer en sneller (maximaal 2 GB/333 MHz) intern geheugen. De Tablet pc is uitgerust met geïntegreerd wireless LAN, waardoor mobiele gebruikers draadloos toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Door het afneembare toetsenbord kan de gebruiker zonder de PC af te sluiten of te synchroniseren, switchen van tablet-mode naar notebook-mode. De Tablet pc TC1100 is per direct verkrijgbaar voor een prijs die ligt tussen EUR 1.999,- excl. BTW (uitvoering met Intel Celeron) en EUR 2.599,- excl. BTW (uitvoering met Intel Centrino).

Tablet pc's onderscheiden zich van notebooks vooral door de mogelijkheid om met een pen direct op het beeldscherm te schrijven. Handgeschreven tekst wordt opgeslagen als 'digitale inkt' en kan worden opgeslagen, gemaild of omgezet in typeletters. Bovendien is het mogelijk om binnen de geschreven aantekeningen te zoeken op trefwoorden (op dit moment alleen beschikbaar voor handschrift in het Engels).

Voor het invoeren van tekst wordt gebruikgemaakt van een batterijloze, drukgevoelige pen, waarin bovendien muisknopbediening is geïntegreerd.

Behalve als digitaal schrijfblok is de HP Tablet pc TC1100 tevens te gebruiken als desktop pc (in combinatie met het optionele docking station) of notebook. Dit maakt het apparaat bij uitstek geschikt voor zakelijke omgevingen en mobiele gebruikers die veel onderweg zijn. HP heeft gekozen voor de krachtige Intel Centrino Mobiele Technologie (Intel Pentium M 1-GHz of Intel Celeron 800-MHz procesor). Deze processors verbruiken weinig stroom waardoor de batterij onder normale omstandigheden circa vijf uur meegaat. Door de ingebouwde overbruggingsbatterij kan de batterij bovendien zonder stroomverlies verwisseld worden, waardoor gebruikers nog langer kunnen doorwerken.

De Tablet pc TC1100 maakt gebruik van Windows XP Tablet PC Edition, een uitgebreide versie van Windows XP Professional met specifieke extra's voor de Tablet PC, waaronder handschrift- en spraakherkenning.

HP TC1100 dockingstation Optioneel is voor de HP Tablet pc TC1100 een dockingstation verkrijgbaar. In combinatie met beeldscherm, muis en toetsenbord is de Tablet pc dan te gebruiken als 'gewone' desktop PC.

De HP Tablet pc TC1100 ondersteunt 'dual screen', hetgeen het mogelijk maakt om op de externe monitor te werken, terwijl op de Tablet pc een andere applicatie openstaat. Daarnaast heeft het dockingstation een zwenkbare arm, zodat de Tablet pc naar voren en naar achteren gehaald kan worden. De HP Tablet pc TC1100 kan zowel portrait als landscape en zowel met als zonder toetsenbord in het dockingstation geplaatst worden.

De HP Tablet pc TC1100 docking bevat een MultiBay-compartiment voor diverse MultiBay-opties, zoals een tweede harde schijf of een dvd/cd-rw combodrive. Het dockingstation kan dankzij een geïntegreerde aansluiting gemakkelijk worden aangesloten op een netwerk. Ook een VGA-aansluiting is geïntegreerd en er zijn vier USB-poorten beschikbaar voor het aansluiten van randapparatuur. Samen met de HP Tablet pc TC1100 introduceert HP tevens twee beschermcases. In de eerste plaats zal er een steriele beschermcase komen voor gebruik in ziekenhuizen of laboratoria. Daarnaast komt er ook een robuuste case beschikbaar voor industriële toepassingen of voor gebruik op locatie.