Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 104: AANVULLENDE COLLECTIEVE ZIEKTEKOSTENVERZEKERING (16-12-2003)

Gemeenteraad stemt in met collectieve ziektekostenverzekering

De gemeenteraad heeft op 11 december ingestemd met het voorstel van het college om een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten voor de cliënten van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg. Deze collectieve verzekering wordt met ingang van 1 januari 2004 van kracht en is bestemd voor alle cliënten die een uitkering ontvangen en die verzekerd zijn bij Amicon.

De dekking van de extra aanvullende verzekering is voor die kosten waarvoor nu vaak bijzondere bijstand wordt aangevraagd, zoals de bril en tandartskosten. Die aanvraag voor bijzondere bijstand kan nu komen te vervallen en de notas kunnen direct ingediend worden bij Amicon. Voor cliënten die zich bij een andere maatschappij verzekerd hebben en voor iedereen die op grond van een ander inkomen wel voor bijzondere bijstand in aanmerking komt, blijft de huidige bijzondere bijstand van kracht. De cliëntenraad van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg heeft over dit voorstel een positief advies uitgebracht aan het college.

Begin januari ontvangen cliënten uitgebreide informatie over dit onderwerp, zodat diegenen die niet bij Amicon verzekerd zijn alsnog kunnen besluiten om zich bij deze maatschappij te verzekeren.