Gemeente Ede

nummer 296 / Ede, 16 december 2003

Gemeente wijzigt "vandalismeregeling" voor scholen.

De gemeente Ede vergoedt onder bepaalde voorwaarden de schade die scholen lijden door vandalisme, inbraak, diefstal, brand, storm, water, bliksem, inductie en dergelijke. Oorspronkelijk deed de gemeente dit alleen voor basisscholen, maar al vanaf 1 januari 1998 ook voor het voortgezet onderwijs. De uitbreiding met het voortgezet onderwijs moet echter nog officieel in de regeling opgenomen worden.

Het college heeft besloten de raad voor te stellen akkoord te gaan met wijziging van de "uitvoeringsregeling herstel schade in geval van bijzondere omstandigheden bij scholen van het primair- en voortgezet onderwijs". In de wandelgangen wordt deze regeling aangeduid als "de vandalismeregeling". Deze regeling stamt uit 1988. De toevoeging van het voortgezet onderwijs modernisering, nieuwe terminologie en nieuwe wet- en regelgeving maken aanpassing van de regeling noodzakelijk. De nu voorgestelde wijzigingen brengen de regeling weer in overeenstemming met de praktijk.

In de regeling wordt aangegeven in welke gevallen de kosten van herstel van schade in geval van bijzondere omstandigheden voor vergoeding in aanmerking komen.

Vaststelling door de raad is voorzien in de vergadering van 29 januari a.s.