Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 51 (datum mededeling 18 december 2003) Bestemmingsplannen
* Bouwverordening
* Verleende APV vergunningen
* Voor laten ophalen van grof huisvuil: eerst even bellen!
* Ontwerp Structuurplan Eemnes 2015
* Gewijzigde openingstijden tijdens feestdagen gewest Eemland Gemeenteberichten week 51 Ingekomen aangevraagde bouwvergunningen
-Goyergracht Noord, sectie K 66, plaatsen paardenstal/schuur, ingekomen 8 december 2003.
-Laarderweg 24a, plaatsen een prieel, ingekomen 8 december 2003.

Bovenstaande aanvraag kunnen worden ingezien bij de sector VROM. Het is nog niet bekend of deze aanvragen ontvankelijk zijn en of deze kunnen worden verleend. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de aanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende vergunningen'.
- Hasselaarlaan 19, een spar in de voortuin, verzonden 10 december Interne vrijstellingen bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens interne vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan inzake het gebruik van het volgende pand c.q. bouwplan:


- Wakkerendijk 44, gebruik begane grond als kantoorruimte
- Parklaan 14, vergroten woning.

De aanvragen liggen vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende vier weken ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijze tegen het verlenen van interne vrijstelling indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Vrijstelling bestemmingsplan ex artikel 19, lid 3 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens op grond van artikel 19 derde lid van de Wet op de ruimtelijke ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan voor het volgende bouwplan:


- Graanoogst 31, bouwen berging.

Het bouwplan ligt vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende vier weken ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Ontwerpbestemmingsplan

'Heidehoek 2000, toepassing wijzigingsbevoegdheid ex artikel 11 WRO (bestemming transportbedrijf, artikel 12, lid 5)'
- dit ontwerp heeft betrekking op het wijzigen van de bestemming 'transportbedrijf' naar 'tentenverhuurbedrijf', op het perceel Oud Eemnesserweg 13. U kunt de desbetreffende stukken vanaf 19 december 2003 gedurende vier weken inzien bij de sector VROM in het gemeentehuis.

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Goedgekeurd wijzigingsplan

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben het besluit van B&W tot vaststelling van het bestemmingsplan 'Bestemmingsplan Heidehoek 2000, toepassing wijzigingsbevoegdheid ex artikel 11 WRO (bestemming tuincentrum, artikel 9, lid 4)' goedgekeurd. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het verruimen van het bebouwingsoppervlak van het tuincentrum Haaxman, Oud Eemnesserweg 23.

Het besluit tot goedkeuring en het bestemmingsplan liggen vanaf de dag na datum van deze publicatie zes weken ter inzage:
- in het gemeentehuis gedurende de openingstijden;
- in het provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 te Utrecht (kamer F2.12, telefoon 030-2583731) op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Het verdient de voorkeur vooraf een afspraak te maken.

Beroep Tegen de goedkeuring kan binnen de inzagetermijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding Het besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Ontwerp Structuurplan Eemnes 2015

Het ontwerp van het Structuurplan Eemnes 2015 ligt vanaf 19 december 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM van het gemeentehuis. Het Structuurplan heeft betrekking op het hele grondgebied van de gemeente Eemnes en beschrijft de hoofdlijnen van de ruimtelijke ontwikkeling voor de periode tot 2015.

U kunt het Structuurplan inzien op werkdagen gedurende de openingstijden. Bovendien kunt u een afspraak maken om het Structuurplan buiten werktijden in te zien. Tevens kunt u binnen de inzagetermijn verzoeken om een mondelinge toelichting op het plan. Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders.

Verleende APV Vergunningen
* Aankondigingsborden 13 t/m 22 december 2003 t.b.v. Volkskerstzang (verzonden 3 december 2003)
* Plaatsen van kramen t.b.v oliebollenverkoop 22 t/m 31 december 2003 (verzonden 3 december 2003)
* Aankondigingsborden t.b.v. Gooische Muziekschool voor de perioden 2 t/m 10 januari, 7 t/m 15 mei, 19 t/m 28 maart, 4 t/m 12 juni 2004 (verzonden 4 december 2003)
* Ontheffing voor het houden van een verkooptentoonstelling in Motel de Witte Bergen door organisatiebureau Reijmerink op 23 t/m 25 januari 2004 (verzonden 5 december 2003)
* Vergunning voor het houden van kermis van 31 maart t/m 3 april 2003 aan dhr. Riewald (verzonden 5 december 2003)

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na verzending een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. Voor meer informatie over APV vergunningen kunt u terecht bij mevr. I. Seure, tel. 035-5390687, sector ABW. Voor laten ophalen van grof huisvuil: eerst even bellen!!! In Eemnes wordt het grof huisvuil al jaren bij u thuis opgehaald. Vroeger gebeurde dat op vaste dagen, echter met ingang van 1 januari 2003 gebeurt dat alleen nog op afroep. Als u grof huisvuil of oude metalen of snoeihout bij u thuis wilt laten ophalen, dan moet u eerst even bellen. Houdt u rekening met een wachttijd. Het kan 2 tot 3 weken duren voordat uw adres kan worden ingepland. Met ingang van 1 januari 2004 belt u met AVR Midden 030-2142211. Dit is een ander telefoonnummer dan vorig jaar. Om de kosten te drukken is Eemnes namelijk overgestapt naar een ander vuil-ophaal bedrijf. Meer over het ophalen en aanbieden op de gemeentewerf van de diverse soorten afval leest u op de Kalender Huishoudelijk Afval die rond deze tijd huis-aan-huis vespreid wordt.

Bouwverordening De raad heeft op 15 december 2003 de "negende serie wijzigingen op de Model-bouwverordening 1992", vastgesteld. De stukken liggen ter inzage bij de sector VROM in het gemeentehuis. Op grond van de Tijdelijke referendumwet kunnen in de gemeente woonachtige kiesgerechtigde inwoners hierover binnen drie weken na deze bekendmaking een verzoek tot het houden van een referendum indienen. Voor meer informatie over deze procedure kunt u terecht bij de sector VROM, telefoon 5390611. Als geen (geldig) verzoek wordt ingediend, treedt de verordening zes weken na de dag van bekendmaking in werking. Gewijzigde openingstijden tijdens feestdagen gewest Eemland

De afdeling milieu van het Gewest Eemland zal op 29, 30 en 31 december gesloten zijn. Op 2 januari 2004 zijn alle afdelingen van het Gewest gesloten. Het telefonisch spreekuur van de afdeling WVG komt op die dag te vervallen. Vanaf maandag 5 januari is het Gewest Eemland weer normaal bereikbaar.

bijstandsuitkering.