Politie Amsterdam-Amstelland

GVB'er bedreigd: belager gearresteerd 16-12-2003. Maandagochtend werd een toezichthouder van het GVB op het perron van station Wibautstraat met een schroevendraaier bedreigd door een reiziger zonder geldig kaartje. De GVB'er wist zijn belager te ontwapenen, waarna hij erin slaagde de man te overmeesteren. De amokmaker kon met hulp van toegestroomde collega's in bedwang worden gehouden. Daarna werd hij overgedragen aan de politie.
---

Oplichter ontmaskerd in hotel

16-12-2003. Maandagavond ontmaskerden hotelgasten een 37-jarige oplichter die zich samen met een kompaan als hotelmedewerker voordeed. Het duo wist met een smoes de hotelkamer binnen te komen waar zij een hoeveelheid goederen roofden. De slachtoffers wisten een van de mannen aan te houden en over te dragen aan beveiligingspersoneel. De handlanger wist te ontkomen. Man ernstig gewond aan been 16-12-2003. Maandagmiddag vond rond tien over half drie een bedrijfsongeval plaats aan de Tt. Melissaweg. Twee mannen waren bezig met het uitladen van MDF-platen, toen door de wind plotseling een aantal platen omviel. Eén van de werknemers raakte gewond doordat de platen bovenop zijn linkerbeen terecht kwamen. De verwonding was zeer ernstig. Voor zijn onderbeen wordt gevreesd. Nadat personeel van de traumaheli en ambulance het slachtoffer gestabiliseerd had, werd het 34-jarige slachtoffer onder begeleiding van twee motorrijders met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.
---
Gewonden bij aanrijding Joan Muyskenweg 16-12-2003. Maandagmiddag rond halftwaalf raakten drie mensen gewond bij een aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto. De bestuurder van de vrachtauto stond stil op de Joan Muyskenweg, ter hoogte van de Heusweg. Hij wilde linksaf een bedrijventerrein oprijden. De bestuurder van de personenauto zag de vrachtauto te laat en klapte frontaal tegen de achterzijde van de kolos. Hierdoor raakte de 29-jarige passagier, die geen gordel droeg, zwaargewond aan zijn hoofd. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis. Personeel van de traumahelikopter stond het ambulancepersoneel bij. De 31-jarige bestuurder van de personenauto raakte lichtgewond, evenals de 26-jarige passagier van de vrachtauto. Zij konden na behandeling het ziekenhuis verlaten. De zwaar beschadigde personenauto werd door een takelwagen weggesleept. De vrachtauto raakte licht beschadigd.
---

Hennepplantage ontmanteld

16-12-2003. De politie heeft vannacht in een woning in Meerwijk een hennepplantage ontmanteld. Agenten troffen in totaal 250 planten aan op de zolder van het pand. Op het moment dat de 32-jarige bewoner de woning binnenkwam, werd hij door de dienders gearresteerd. De planten en benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
---

Te hoge snelheid: 11 bekeuringen

16-12-2003. Maandagochtend rond tien uur heeft de politie op de Aalsmeerderweg een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 60 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 11 bestuurders op de bon geslingerd, omdat zij de toegestane snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.